Finnairin A350 XWB jo loppukokoonpanossa - Qatar saa ensimmäisen 22. joulukuuta

A350_XWB_Finnair_to_FAL_net2_AirbusEnsimmäinen Finnairille tuleva Airbus A350-900 XWB -matkustajakone on parhaillaan loppukokoonpanossa yhtiön tehtailla Toulousessa. Ensimmäinen A350 XWB luovutetaan Qatarille ensi maanantaina 22. joulukuuta. Finnair saa omansa ensi syksynä kolmantena maailmassa ja ensimmäisenä eurooppalaisena lentoyhtiönä.

A350_XWB_Finnair_-transfer_to_FAL_net_AIrbusFinnairin kone on sarjanumero MSN18. Sen runkolohkot ovat nyt Roger Béteille Final Assembly Line -rakennuksessa (FAL) Toulousen lentokentällä Ranskassa. Nyt kone on runkolohkojen liittämisessä käytettävässä työasemassa (kuvat, klikkaa suuremmaksi)

Seuraavaksi MSN18 siirretään alueelle, jossa koneeseen asennetaan siivet ja matkustamo. Myös virta kytketään päälle ensimmäistä kertaa. Sitten vuorossa on järjestelmien testaaminen, matkustamon viimeistely sekä maalaus.

1st_A350_QTR_ROLL_OUT_01Moottorit asennetaan vasta kokoonpanoprosessin loppuvaiheessa. Luonnollisesti koneella tehdään koelentoja ennen kuin se lopulta luovutetaan asiakkaalle.

Ensimmäisen lentoyhtiölle toimitettavan koneen luovutuspäivä on nyt selvinnyt. Qatar Airways saa pienen viivästyksen jälkeen ensimmäisen A350 XWB:n 22. päivä joulukuuta. Toulousessa järjestetään tapauksen kunniaksi näyttävä seremonia.

Alunperin kone piti luovuttaa Qatarille jo 13. joulukuuta. Viivästyksen syystä ei ole kerrottu. Ensimmäinen reittilento on määrä operoida tammikuussa 2015 Dohasta Frankfurtiin.

Qatar Airways on tilannut kaikkiaan 80 Airbus A350 XWB -konetta, joista tuotannon kahdeksan ensimmäistä konetta liittyy yhtiön laivastoon vuoden 2015 loppuun mennessä.

A350XWB_net_FinnairFinnairille on tulossa 19 uuden sukupolven Airbus A350-900 XWB -matkustajakonetta. Yhtiö muutti äskettäin kahdeksan optiota eli tilausvarausta tilauksiksi.

A350 XWB:n polttoaineen kulutusta on saatu pienennettyä 25 prosenttia, mikä tarkoittaa vastaavaa vähennystä hiilidioksidipäästöissä. Tähän mennessä 41 asiakasta on tehnyt sitovan tilauksen kaikkiaan 778 A350 XWB -lentokoneesta.

Lue myös: