Finnairin A350 XWB OH-LWA törmäsi matkustajasiltaan Helsinki-Vantaalla (kuvalinkki)

Finnair_A350_LWC(päivittynyt 15.25) Finnairin Airbus A350 XWB -matkustajakone (OH-LWA) törmäsi sunnuntaiaamuna matkustajasiltaan Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Koneen vasemmanpuoleinen Rolls-Royce Trent XWB -moottori vaurioitui etuosan yläreunasta. Hiljaisella nopeudella tapahtunut törmäys ei aiheuttanut henkilövahinkoja.

Airbus oli saapunut Helsinki-Vantaalle Hongkongista. Törmäyksessä moottori meni etuosastaan matkustajasilta 33:n alle. Julkaistujen kuvien perusteella moottorin yläosa vaurioitui.

Vahinkojen laajuudesta ei ole tietoa, mutta Iltalehden mukaan OH-LWA ei sunnuntaina lennä Lontoon reittiä. Lehden mukaan myös matkustajasilta vaurioitui ja koneen matkustajat poistuivat puolentoista tunnin odotuksen jälkeen takaoven kautta.

Finnair on siirtänyt 28. elokuuta lähteväksi suunnitellun Hongkongin lennon AY69 lähtöä. Uusi arvioitu lähtöaika on aamulla 29. elokuuta kello 07.45. Hongkongin lennon aikataulu sitoo kaksi konetta mutta samalla se mahdollistaa aikataulun kiinnioton vastaavalla viivästämisellä.

Lähtöajan muutos liittyy mahdollisesti LWA:n vaurion aiheuttamiin muutoksiin liikenneohjelmassa. Normaalisti kone seisoisi kohteessa useamman tunnin ajan, kun se saapuu Hongkongiin iltapäivällä ja paluulento lähtee takaisin kohti Helsinkiä vasta myöhään illalla.

OH-LWA on kokenut kolhuja aiemminkin. Lokakuussa 2015 maakalustoajoneuvo töytäisi konetta Kööpenhaminassa ja se johti yhden lennon peruuntumiseen tarkastusten takia. 

Edellisen kerran matkustajakone on törmännyt matkustajasiltaan Helsinki-Vantaalla tiettävästi toukokuussa 2015. Tuolloin kyseessä oli Turkish Airlinesin Airbus A320 -kone.

Katso kuva moottorista matkustajasillan alla: Twitter

 päivitys 14.43: Lisätty tieto Hongkongin lennon viiveestä.

Päivitys 15.25: Lisätty tieto LWA:n aiemmasta vauriosta sekä Helsinki-Vantaan lentoasemalla tapahtuneesta edellisestä matkustakoneen törmäyksestä matkustajasiltaan.