Finnairin entinen pääkonttori puretaan Helsinki-Vantaalla Tietotien varresta

Antilooppi_purku_2Kiinteistösijoitusyhtiö Antilooppi purkaa Finnairin entisen pääkonttorin, joka sijaitsee Helsinki-Vantaan lentoaseman läheisyydessä osoitteessa Tietotie 11. Purkukohteen vieressä seisoo Finnairin nykyinen pääkonttori House of Travel and Transportation (HOTT). Muille vanhoille rakennuksille kuten Ilmailulaitoksen pääkonttorille löytyi aikanaan jatkokäyttöä hotellina.

HOTT_8Finnair muutti uuteen HOTT-pääkonttoriin vuokralle loppuvuodesta 2013. Rakennuksen omisti tuolloin Ilmarinen kuten myös vanhan pääkonttorin. Ilmarinen järjesteli keväällä 2015 kiinteistösalkkuaan myymällä 15 pääkaupunkiseudulla sijaitsevaa kiinteistöä uudelle yhteisyritykselle.

Yksi merkittävimmistä omistuksista oli tuolloin Finnairin pääkonttoritoiminnot. Yhteisyrityksen kiinteistöomaisuuden arvo ylitti kaupan aikaan 400 miljoonaa euroa (Oheisessa kuvassa näkyvät sekä uusi, että vanha pääkonttori).

Antilooppi_purku_1Antilooppi nimen saaneen yhteisyrityksen tavoitteeksi asetettiin nousu merkittäväksi kiinteistösijoittajaksi Suomessa tekemällä pitkäaikaisia ja hyvin tuottavia sijoituksia pääkaupunkiseudun toimistokiinteistöihin. Antiloopin muodostivat Ilmarinen ja ruotsalainen eläkeyhtiö AMF, molemmat 50 prosentin omistusosuuksillaan.

Antilooppi purkaa Tietotie 11 tontilla sijaitsevan toimistorakennuksen sekä siihen liittyvän samalla tontilla sijaitsevan apurakennuksen. Vantaan kaupungin kaupunkisuunnittelulautakunnan rakennuslupajaosto myönsi purkuluvan 10. marraskuuta 2017 ja se on lainvoimainen.

Antilooppi_vanha_2Helsinki-Vantaan lentoasemalla sijaitseva vuonna 1977 valmistunut Ilmailuhallinnon pääkonttori, joka toimi myös Ilmailulaitoksen ja Trafin pääkonttorina muutettiin vuonna 2014 Forenomin hotelliksi.

Finnairin entiselle pääkonttorille ei nähty jatkokäyttömahdollisuuksia ja kehittyvälle ja Helsinki-Vantaalle ja Aviapoliksen alueelle rakennetaankin kovaa vauhtia uusia toimitaloja.

Antilooppi_vanha_3"Olemme päättäneet purkaa rakennuksen, koska se ei enää vastaa nykyajan vaatimuksia. Tutkimme samalla eri mahdollisuuksia kehittää tonttia eteenpäin. Lentokentän välitön läheisyys ja hyvä sijainti Aviapoliksessa luovat tästä Antiloopille merkittävän kehityshankkeen, jonka halutaan tukevan koko alueen yleistä kehitystä. Jatkon osalta emme ole vielä tehneet päätöksiä", kertoo Antiloopin toimitusjohtaja Tuomas Sahi.

Antilooppi omistaa nykyisin myös naapurikiinteistön osoitteessa Tietotie 9. Kyseessä on vuonna 2013 valmistunut toimistotalo, jossa sijaitsee muun muassa Finnairin pääkonttori.

Antilooppi_vanha_1

Lue myös: