Finnairin kaukolennolla ensi kertaa vain naisista koostuva miehistö

Finnair_naispilots_MarjojaCamillaFinnair lensi 7. elokuuta erikoislennon New Yorkiin. Normaalista poikkeavaa lennolla oli ainoastaan naisista koostuva miehistö niin ohjaamon kuin matkustamonkin puolella. Kyse on tiettävästi ensimmäinen kerta, kun Finnairin kaukoliikennekone lentää naisten voimin.

Finnairin lento AY5 nousi ilmaan Helsinki-Vantaalta maanantaina 7. elokuuta. Lentokapteenit Marjo ja Camilla ohjasivat koneen kohti määränpäätä New Yorkin John F. Kennedyn lentokenttää. 

A330_LTP_1Airbus A330-300 -koneen matkustamomiehistössäkin oli ainoastaan naispuolisiä työntekijöitä. Finnair kutsuikin miehistöä nimityksellä naisisto.

Kakkiaan Finnairin lentäjistä noin kolme prosenttia on naisia. Määrä vastaa noin 30 lentäjää. Matkustamohenkilökunnasta naisia on 88 prosenttia.

Euroopan-liikenteessä vastaavia lentoja on ollut aiemmin niin Finnairilla, kuin osaomistusyhtiö Norrassakin.

Finnair hakee parhaillaan sekä lentäjiä, että matkustamohenkilökuntaa kasvun tarpeisiin. Naisia on pyritty houkuttelemaan lentäjän ammattiin jo vuosien ajan.

Finnair vinkkaakin sosiaalisen median kanavillaan, että naislentäjiä mahtuu mukaan edelleen.

Finnair_naisisto_2017Finnairin tarpeisiin lentäjiä kouluttava Suomen Ilmailuopisto (SIO) lanseerasi taannoin nimityksen naispilots, jota käytettiin ainakin lentonäytösten yhteydessä. SIO:n kevään 2017 haastatteluissa naisia oli mukana noin seitsemän prosenttia. Osuus on ollut samaa luokkaa jo pitkään.

Lue myös: