Finnairin Tekniikan toiminnoista irtisanotaan 290

Finnair_A320Finnair ja henkilöstön edustajat päättivät 19. huhtikuuta aloitetut yhteistoimintaneuvottelut Tekniikan toimintojen sopeuttamisesta. Neuvotteluissa löydettiin ratkaisu pitää jarru- ja pyöräkorjaamon toiminnot Finnairin sisällä alkuperäisen ulkoistamissuunnitelman sijaan. Näin irtisanottavien määrä vähentyi 290:een aiemmin arvioidun 310 sijaan.

”Nämä asiat eivät ole helppoja, mutta olen erittäin tyytyväinen siihen hyvään ja rakentavaan keskusteluun, jota neuvotteluissa käytiin. Nyt saavutettu kevyempi, keskeisiin toimintoihin keskittyvä rakenne auttaa meitä rakentamaan sellaiset huoltotoiminnot, jotka pystyvät tukemaan Finnairin lentotoimintaa kestävästi ja laadukkaasti”, toteaa huoltotoimintojen johtaja Jaakko Schildt yhtiön tiedotteessa.

”Sovimme myös irtisanottavien uudelleentyöllistymisen tukemisesta Uraportti-palvelun ja taloudellisen tuen kautta.”

Finnair tarjoaa Tekniikasta irtisanottaville työntekijöille nopeaan uudelleentyöllistymiseen tähtäävän Uraportti-palvelun ja lisäksi taloudellista tukea. Irtisanomiset toteutetaan porrastetusti 1.6.2013 alkaen ja viedään valtaosin päätökseen vuoden 2013 loppuun mennessä.