Germanwings-turmakoneen perämies oli papereiden mukaan lentokuntoinen

Germanwings_1Lufthansa konserni tukee kaikin tavoin Germanwingsin lennon 4U9525 -turman tutkintatyötä. Yhtiön omaamien tietojen mukaan perämies oli lennolle lähtiessään kunnossa ja lääketieteellinen kelpoisuustodistus oli voimassa.

Lufthansa vahvistaa tiedot lentäjänsä Andreas Lubitzin lentokoulun keskeytyksestä. Germanwingsin turmalennon 4U9525 perämies oli keskeyttänyt lentokoulunsa usean kuukauden ajaksi. Palatessaan lentokouluun tämän terveys oli kuitenkin lääketieteellisen kelpoisuustodistuksen mukaisessa kunnossa.

Vahvistaakseen saumatonta yhteistyötä Lufthansa on toimittanut Düsseldorfin yleiselle syyttäjälle kaikki tiedot, jotka liittyvät turmakoneen perämiehen koulutukseen ja terveydentilaan.

Lufthansan toimittamat tiedot sisältävät myös sähköpostit joita oli käyty Lubitzin ja lentokoulun välillä. Kyseisissä sähköposteissa vuonna 2009 Lubitz informoi lentokoulua vakavasta masennusjaksosta ennen, kuin hän jatkoi lentäjän opintojaan.

Lufthansa vahvistaa, että Lubitzilla oli onnettomuuspäivänä keskiviikkona 24. maaliskuuta voimassa oleva ensimmäisen luokan lääketieteellinen kelpoisuustodistus.

Germanwings_a320_ministere_de_linterieurLufthansa antaa tutkintaa suorittaville viranomaisille täyden ja rajattoman tukensa, eikä sen takia kerro asioita suoraan julkisuuteen. Yhtiö ei halua myöskään vaikuttaa käynnissä olevaan syyttäjän tutkintaan.

Barcelonasta Düsseldorfiin Germanwingsin lennolla 4U9525 ollut Airbus A320 (D-AIPX) lensi liu'ussa vuorenrinteeseen Ranskan Merialpeilla 24. maaliskuuta. Kaikki 150 koneessa ollutta menehtyivät törmäyksessä, jossa Airbus hajosi vuorenrinteelle pieniksi kappaleiksi.

Lue myös: