Greenpeace ryntäsi liikenneilmailun EBACE-tapahtumaan Geneven lentoasemalle

Ebace_mellakka_1Geneven lentoasemalla käynnistyi tiistai-iltapäivällä 23. toukokuuta iso poliisioperaatio, kun kymmenet Greenpeacen mielenosoittajat tunkeutuivat liikenneilmailun EBACE-tapahtumaan (European Business Aviation Convention & Exhibition) ja lukitsivat itsensä kiinni lentokoneisiin. Poliisi ja pelastuslaitos suorittivat yhteistyössä mielenosoittajien siirtämisen pois alueelta.

Ebace_mellakka_2Arviolta reilut 100 yksityislentoja vastustavaa Greenpeacen mielenosoittajaa tunkeutui EBACE-tapahtuman maanäyttelyalueelle Genevan lentokentällä. Mielenosoittajat tunkeutuivat alueelle joukkovoimalla todennäköisesti ajoportin läpi ja etenivät väliaikaisin aidoin asematasolla sijaitsevalle maanäyttelyalueelle.

Mielenosoittajat kiinnittivät itsensä maanäyttelyalueen liikesuihkukoneisiin. Poliisi ja pelastuslaitos olivat nopeasti paikalla. Mielenosoittajat talutettiin ja kannettiin pois paikalta. Osa mielenosoittajista oli raudoitettu.

Ebace_mellakka_3Mielenosoittajat jatkoivat mekkalointia lentokenttäbussissa, jolla heidät poistettiin paikalta.

Greenpeacen Stay Grounded -kampanjalla suuntautuu liikesuihkukoneiden käyttöä vastaan ja tämänkaltaisen luksuslentämisen lopettamista.

Geneven lentokentän lentoliikenne jouduttiin rajoittamaan mielenilmailuksen seurauksena, sillä mielenosoittajien kerrotaan päässeen myös kiitotielle. Tapahtunut aiheuttaa merkittävää viivettä lentoliikenteelle.

EBACE on Euroopan suurin liikenneilmailun tapahtuma, joka järjestetään Genevessä 23.-25. toukokuuta 2023. Tapahtuma kokoaa yhteen merkittävän määrän liikenneilmailun toimijoita. Geneven Palexpo -messukeskus toimii 100-prosenttisella uusiutuvalla energialla ja on Sveitsin toiseksi suurin aurinkovoimala. Tapahtuman maanäyttely järjestetään Geneven lentoasemalla.