Helsinki-Vantaalla paljastunut lasten salakuljetusyritys etenee syyttäjälle

Raja_asiakirjatarkastusRajavartiolaitos on saanut valmiiksi kahden lapsen salakuljetusta Helsinki-Vantaalla koskeneen esitutkinnan. Lentäen Venäjältä saapuneet ja Etelä-Afrikan passeilla matkanneet otettiin kiinni rajatarkastuksessa. Seuraavaksi asian käsittely siirtyy syyttäjälle.

Esitutkinnassa on käynyt ilmi, että epäillyn naisen tarkoituksena on ollut kuljettaa lapset Suomen kautta Irlantiin lasten huoltajan luokse.

Nainen ja lapset olivat käyttäneet matkustamiseen Etelä-Afrikan passeja, vaikka heillä ei tiettävästi ole ollut kyseisen maan kansalaisuutta.

 

 

Rajavartiolaitos tiedotti aikaisemmin, että se on paljastanut kahden lapsen salakuljetusyrityksen 29. huhtikuuta 2018 Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

Nainen ja lapset olivat saapuneet Suomeen lentäen Venäjältä ja heillä olisi ollut jatkolento Irlantiin seuraavana aamuna. Epäiltynä on ollut zimbabwelainen nainen, joka on esitutkinnan ajan ollut todennäköisin syin vangittuna laittoman maahantulon järjestämisestä.

 

Asian käsittely siirtyy nyt syyttäjälle syyteharkintaa varten. Lapset ovat edelleen maassa ja sosiaaliviranomaiset vastaavat heidän hyvinvoinnistaan Suomessa.

Lue myös: