Helsinki-Vantaan lentoasema: Burger King tulee, Alko menee ja Richie's muutti

richies_hodaritHelsinki-Vantaan lentokentän palvelutarjonta kaikille avoimella landsidellä kokee jälleen muutoksia. Burger King avaa lähipäivinä hampurilaisravintolan Terminaali 2:n tuloaulassa. Myöhemmin tässä kuussa avautuu vieressä myös muuta uutta ravintolatarjontaa. Alko sen sijaan sulkee myymälänsä ja Richie's Gourmet Hotdogs muutti.

Lentoaseman ensimmäinen Burger King -ravintola avattiin 20. toukokuuta airsidellä Non-Schengen-alueen lähtöportilla 36. Nyt toinen Burger King tulee terminaali T2 Saapuvat 2A -tuloaulaan. Se avautuu rakennustöiden valmistuttua 10. tai 11. kesäkuuta.

Burger King on osa uutta Ravintolamaailmaa, joka avautuu kokonaan myöhemmin tässä kuussa. Hampurilaispaikkoja operoi HMSHost Finland, joka on Restelin ensimmäinen Burger King -franchising-kumppani. Samalla paikalla sijaitsi aiemmin Cafe Picnic.

apteekki_alkoSamassa tuloaulassa matkustajia palvellut Alkon myymälä sen sijaan suljetaan. Se muutti tuloaulassa uuteen paikkaan yhdessä Tikkurilan Uuden Apteekin kanssa vasta tämän vuoden tammikuussa (kuva vasemmalla).

Alko on auki viimeistä päivää lauantaina 15. elokuuta. Myymälän sulkemisen syy on vähäiset asiakasmäärät. Helsinki-Vantaalla työskennelleen henkilökunnan työsuhteet jatkuvat Alkon muissa myymälöissä.

Suomalaisen hot dogeihin erikoistuneen pikaruokaketju Richie's Gourmet Hotdogsin vuonna 2012 avautunut myyntipiste puolestaan on muuttanut tuloaulojen välisestä käytävästä Saapuvat 2A -aulaan (otsikkokuvassa). Se avautui toukokuussa.

Lentoaseman palvelupisteet kuten turisti-info, taksipalvelut sekä valuutanvaihto ovat myös toukokuusta asti toimineet uusissa tiloissa samaisessa tuloaulassa vastapäätä entisiä sijaintejaan.+TT+

Lue myös aiempia Lentoposti.fi -juttuja aiheesta: