Ilmailu-5-ottelun PM-kisat käynnistyivät Kuopiossa

ilmailu5ottelu_ilmavoimatIlmailu-5-ottelun 40. avoimet Pohjoismaiset mestaruuskilpailut käynnistyivät maanantaina 27.5.2013 Karjalan lennostossa Rissalassa. Varsinaiset kilpailupäivät ovat 28. - 30. toukokuuta. Niin henkilökohtaista kuin joukkevoittoa puolustuva isäntämaa Suomi saa vieraakseen Ruotsin ja Norjan lisäksi Brasilian, Turkin ja Liettuan joukkueet.

Suomen joukkueen rungon muodostaa kapteenit Markku Vihersalo ja Mikko Honkasalo sekä Karjalan lennostossa palvelevat edustusvalmennusryhmän ottelijat luutnantti Ville Ojell ja Mikko Luukkanen. Kilpailuun osallistuu viime vuoden mailmanmestarit niin Norjan joukkueen jäseninä kuin henkilökohtaisen kilpailun voittanut Brasilian Eduardo Utzig.

Yhteisesti hyväksytyn vuorotteluperiaatteen mukaisesti Suomi järjestää 40. Pohjoismaiset sotilaiden Ilmailu-5-ottelun mestaruuskilpailut Kuopiossa 27.- 31.5.2013. Kilpailuissa on avoin sarja, johon on ilmoittautunut joukkueita kaikkiaan 6 maasta.

Suomen lisäksi joukkueita tulee Ruotsista, Norjasta, Liettuasta, Turkista ja Brasiliasta. Kisajoukkueiden kokonaisvahvuus on 42, josta kilpailijoita 7 naista ja 24 miestä. Ilmailu-5-ottelun lajeihin kuuluvat ilmapistooliammunta, miekkailu, esteuinti, koripallo, esterata ja suunnistus.

Kilpailuiden käytännön järjestelyistä vastaa Karjalan lennosto. Kilpailujen suojelijana toimii Ilmavoimien komentaja kenraalimajuri Lauri Puranen ja järjestelytoimikunnan puheenjohtajana toimii Karjalan lennoston komentaja eversti Ossi Sivén.

Kilpailulajien suorituspaikat ovat pääosin Kuopiossa lukuun ottamatta esteratakisaa, joka käydään Karjalan lennoston urheilukentällä sekä Siilinjärven lähialueella järjestettävää suunnistuskisaa (rata-alue julkaistaan vasta kilpailupäivänä). Karjalan lennosto järjesti vastaavat kilpailut edellisen kerran vuonna 2004.

Kuopio-hallissa käytäviä miekkailu ja koripallo sekä uimahallissa käytävää esteuintia on helppo tulla seuraamaan. Samoin lennoston urheilukentällä järjestettävä esteratakilpailu on mielenkiintoista nähtävää - samalla voi hyödyntää radan välittömässä läheisyydessä sijaitsevan Sotilaskodin palveluja. Ilmapistooliammunta järjestetään Kuopion Ampumaseuran tiloissa linja-autoaseman rahtiaseman alakerrassa.

Kilpailut ovat yleisölle avoimia ja maksuttomia tilaisuuksia. Tule katsomaan, kuinka Suomi pärjää näissä kisoissa!

 

PM-kisan nettisivut (englanniksi)

Kilpailuaikataulu

Tiistai 28.5. klo 8.00 - 11.45 Ilmapistooliammunta Kuopio, Ampumaseuran rata
  klo 12.00 - 18.00 Miekkailu Kuopio-halli
Keskiviikko 29.5. klo 8.00 - 11.00 Koripallo Kuopio-halli
  klo 13.00- 16.00 Uinti Kuopio, Uimahalli
Torstai 30.5. klo 9.00 - 10.00 Esterata Karjalan lennoston urheilukenttä
  klo10.30 - 11.30 Suunnistus Siilinjärven lähialue