Suomalaiselta De Motulta eksklusiivinen Hornet-rannekello - tarjolla vain Ilmavoimien hävittäjälentäjille

DeMotu_1De Motu toimitti FINAF Hornet –rannekelloja Suomen Ilmavoimien hävittäjälentäjille. Tämä sotilastandardit täyttävä lentäjäkello kestää valmistajan mukaan myös hävittäjälentäjän ranteessa. De Motun erikoiskellosta on myynnissä myös rajallinen määrä siviiliversiota.

De Motu Watches ja Suomen Ilmavoimien F/A-18 -hävittäjälentäjät suunnittelivat yhteistyössä maailman ainoan kellomallin, joka kestää haastavimmat mahdolliset lento-olosuhteet. Kello on lisäksi läpäissyt MIL-STD-810G -protokollan mukaiset testit.

HN_2021_2Ilmavoimissa palveleva hävittäjälentäjä nosti esiin, ettei maineikkampien kellovalmistajien lentokelloiksi kustomoitujen mallien tekniikka kestänyt hävittäjälentäjän ranteessa. 

Tästä alkoi kolmivuotinen yhteistyöhanke De Motun kanssa, jonka päätuotteena syntyi FINAF Hornet -rannekello. Suunnitteluryhmässä oli mukana lentäjä kaikista Suomen Ilmavoimien lennostoista.

DeMotu_VH"Yhteistyö hävittäjälentäjien kanssa toi kellon suunnitteluun ainutlaatuista näkemystä sekä vaatimuksia, jotka ovat ohjanneet FINAF Hornet -kellon kehitystä kohti todellista työkalukelloa", sanoi De Motun Valdemar Hirvelä.

Hirvelä esitteli kohti viimeistelyä etenevää kelloa Lentoposti.fi:lle De Motun osastolla jo keväällä 2023. Keskeneräistä, mutta jo upeaa ekslusiivista kelloa ei vielä tuolloin saanut ymmärrettävistä syistä kuvata.

FINAF Hornet -rannekello on yhdellä vilkaisulla luettava ja se on testattu autenttisissa olosuhteissa. Kellon luvataan kestävän niin kiihdytykset, G-voimat, paineenvaihtelut kuin säännölliset iskut.

DeMotu_2Kellossa on titaaninen runko, automaattikoneisto, heijastamaton ja naarmuuntumaton safiirikristallilasi, pimeälukuominaisuudet sekä käyttötarkoituksen mukainen muotoilu. De Motu luonnehtii kelloa kestäväksi, luettavaksi ja erityisesti myös erottuvaksi, joka tekee vaikutuksen lentäjiin sekä kelloharrastajiin.

FINAF Hornet -kello on suunniteltu työkaluksi ja sitä on toimitetaan vain suomen ilmavoimien hävittäjälentäjille. Kellon takakannessa on laivuetunnus, järjestysnumero sekä kellon omistajan kutsutunnus. Lisäksi latinankielinen lause Si vis pacem, para bellum eli jos haluat rauhaa, varaudu sotaan.

De Motu toi markkinoille myös vastaavan sotilasstandardit täyttävän siviilimallin eli DMF 44 -kellon, jota myydään rajallisena 64 kappaleen erikoiseränä. Tässä kellossa ei ole Hornet-hävittäjän kuvaa. Ennakkotilattavissa olevan siviiliversion hinta on komean kellon mukainen eli 7200 euroa.

Vuonna 2009 perustettu De Motu Watches suunnittelee ja valmistaa rannekelloja kelloverstaallaan Helsinki-Malmin lentokentällä. Myynnissä olevat mallit on suunniteltu joko lentäjien tai erikoisjoukkojen käyttöön. Erikoismalleista johdetuille siviiliversioille on rakentunut valikoitunut ostajakunta.