Timo Toivonen otti nimiinsä korkeusennätyksen hyppäämällä 21. huhtikuuta Cessna Caravanista Utissa 9302 metristä. Edellinen ennätys 9190 metriä oli Tuomo Aaltosen tekemä ja niinkin kaukaa historiasta kuin vuodelta 1968. Tuolloin koneena oli Pilatus Porter. Toivosen lähtiessä ennätyshypylleen ilman lämpötila oli -56 astetta. Vapaapudotusta kertyi 2 minuuttia 25 sekuntia. Suuresta korkeudesta huolimatta hän osui varjonsa varassa suunnitellusti takaisin Utin kentälle Toivonen yritti pariinkin otteeseen rikkoa myös 10 000 metrin rajaa kuumailmapallosta. Nämä yritykset kuitenkin kohtasivat vastoinkäymisiä ja jouduttiin keskeyttämään. Hanke on edelleen vireillä. Onnistuessaan tempaus olisi rikkonut myös kuumailmapallojen Suomen korkeusennätyksen.
Lento tehtiin enimmäkseen kirkkaassa säässä ja pääosin noin 1,5 kilometrin korkeudella. Suurin mitattu korkeus oli 2700 metriä ja nopeus Perämeren rannikolla lennetty 65 km/h. Naisten Suomen ennätys laskuvarjourheilun VFS-muodostelmissa (Vertical Formation Skydiving) tehtiin Oripäässä 8. heinäkuuta. Hyppääjiä oli kuviossa mukana kahdeksan. Lajissa lennetään vapaapudotuksessa pää alaspäin -asennossa.
Tarkkuushypyn uusi Suomen ennätys syntyi SM-kisoissa Utissa 30. heinäkuuta - 2. elokuuta. Asialla oli ns. konventionaalisten lajien pitkäaikainen kilpailija ja mitalirohmu Ville Kajala. Hän nakutti kymmenen kierroksen SE-yhteistulokseksi 9 cm. SM-kisojen kupukuviohypyissä Ilmasirkus-joukke kiersi kokoon uuden ennätyksen. Kahden hengen sekvenssissä Utissa 1. elokuuta saatiin kasaan 11 pistettä. Riippuliitoonkin syntyi uusi Suomen ennätys. Ville Räikkönen lensi Vesivehmaa-Kuivanto-Jaala -reitin 13. heinäkuuta. Tästä kirjattiin pisin kolmiona lennetty matkalento, jolle kertyi pituutta 107 km. ++
Hakemuksista tulee ilmetä kilpailun järjestäjä, kilpailuluokat, suunniteltu ajankohta ja paikka sekä kilpailua hakeva organisaatio ja yhteyshenkilö. Hakemuslomake löytyy SIL nettisivuilla. Lue myös:
|
|||