Ilmailumuseon Lennokkipäivä juhlistaa Suomen Lennokin 60-vuotispäivää

Olavi_LumesPerinteinen Lennokkipäivä avaa Suomen Ilmailumuseon syksyn tapahtumakauden lauantaina 26. syyskuuta 2015. Kuluvan vuoden aikana juhlistetaan Olavi Lumeksen perustaman Suomen Lennokki Ky:n 60-vuotista taivalta museon Avia-kabinettiin järjestettävällä pienoisnäyttelyllä.

Vuonna 1955 perustettu yritys on alusta alkaen ollut kotimaisen lennokkiharrastuksen ytimessä. Suomen Lennokki on harjoittanut paitsi rakennussarjojen maahantuontia ja myyntiä, myös järjestänyt lennokkikilpailu- ja kurssitoimintaa. Lennokkikilpailuista legendaarisimpia ovat olleet vuosittaiset Junior-Siipien järjestämät  TOKA-liidokkikisat Jämijärven lentokeskuksessa.

Helsingissä vuonna 1924 syntynyt Olavi "Luce" Lumes (entinen Lucenius) on toiminut 70 vuotta aktiivisesti ja ansioituneesti suomalaisen nuorisotoiminnan hyväksi. Hänet tunnetaan erityisesti toiminnastaan lennokkitoiminnan edistämiseksi. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö myönsi Lumekselle lentokapteenin arvonimen vuonna 2014.

Vuonna 2015 on Suomen Lennokin tuotevalikoimassa yhdeksän erilaista perussiipiliidokkia pienestä Vampista aina kärkiväliltään 178-senttiseen OH-2000-lennokkiin. Lennokkien vakiovaruste, solumuovinen perussiipi, on suunniteltu kodin, koulun ja kerhon tekniseen askarteluun ja helpottaa lennokin rakentamista.

Yrityksen perustaja, lennokkilegenda ja lentokapteeni Olavi Lumes on paikalla koko päivän esittelemässä yrityksen lennokkivalikoimaa ja toiminnan historiaa. Lisäksi luvassa on lennokkiaiheisia esitelmiä, filmejä, lennätysnäytöksiä, lennokkien ja lennättäjien esittelypöytiä sekä museon ja lennokkitarvikekaupan tarjouksia.

Kerhoista paikalla on Vantaalla toimiva Raku. Museon aulassa on tarjolla perussiipiliidokkien kokoamista Junior-Siipien ohjauksessa. Suomen Ilmailumuseon Gate1 –ravintola on avoinna normaaliin tapaan lauantaina.

Lentoposti.fi:n tapahtumakalenteri: Lennokki 2015 - Suomen lennokki 60 vuotta

Lue myös: