Ilmavoimien Kiltaliiton Pilven Veikko valittiin vuoden 2015 kiltalehdeksi

pilvenveikko_kansi_ilmavoimienkiltaliittoIlmavoimien Kiltaliiton julkaiseman jäsenlehti Pilven Veikon numero 2/2015 on valittu vuoden 2015 kiltalehdeksi. Valinta julkistettiin Maanpuolustuskiltojen Liiton liittokokouksessa viime viikonloppuna Lahdessa. Lehteä kiitettiin mm. siitä, että se paranee vuosi vuodelta. Pilven Veikko on ainoa pelkästään Ilmavoima-aiheisiin keskittyvä lehti Suomessa. Otsikkokuvassa oikealla on lehden tänään ilmestynyt 20-vuotisjuhlanumero 1/2016.

Maanpuolustuskiltojen Liiton (MPKL) vuoden 2015 nimityksen perusteissa mainitaan lehden lukijoilleen antama hyvä perehdytys Ilmavoimien koulutusmuutokseen. Lisäksi killat ja niiden toiminta ovat hyvin esillä. Myös kantaa ottavia artikkeleja on julkaistu.

Lisäksi MPKL:n kokous antoi myös kunniamaininnan Pilven Veikko -lehden artikkelille, jonka aiheena on Sotilaslentäjän fyysinen kuormittuminen, kunto ja työperäiset terveyshaitat. Sen kirjoittaja on Harri Rintala. Jutussa on hyvää taustatietoa sotilaslentäjien ammatin kuormittavuudesta

pilvenveikko_palkitutNyt 20-vuotias Ilmavoimien Kiltaliitto ry (IVKL ry) on ilmapuolustuksen perinteiden hyväksi toimivien rekisteröityjen kiltojen ja maanpuolustysyhdistysten 
valtakunnallinen keskusjärjestö. Se perustettiin 29. toukokuuta 1996 Pirkkalan tukikohdan sotilaskodissa. Puheenjohtajana toimii Juha Suonperä.

Mukana on 11 kiltaa, jotka vaalivat Ilmavoimien joukko-osastojen ja toimialojen perinteitä. Jäseniä niissä on yhteensä 3 452. Lisäksi mukana on kahdeksan Ilmasiltaa ja seitsemän yhteisöä kuten Aurinkolaivue Espanjassa ja sotalentäjien Pilvenveikot.

IVKL julkaisee kaksi kertaa vuodessa ilmestyvää Pilven Veikko -lehteä. Sen levikki on keskimäärin 4000 kappaletta. Päätoimittajana toimii Ossi Kurki, toimitussihteerinä on Leena Tiainen ja taittajana Eila Keinonen Qr-mediasta.

Pilven Veikko on nyt valittu vuoden kiltalehdeksi neljä kertaa. Aiemmat tunnustukset ovat vuosilta 2006, 2009 ja 2013. T.T.

Pilven Veikon palkittu numero 2/2015: Issuu