Ivalon lentoaseman terminaalilaajennus otettiin käyttöön - vanha osa remonttiin

Ivalon_terminaali_1Finavia saavutti tärkeän etapin Ivalon lentoasemalla, kun terminaalin laajennus otettiin käyttöön keskiviikkona 13. toukokuuta. Samalla aloitetaan nykyisen terminaaliosan kunnostaminen. Käyttöönoton myötä lähtöselvitys, matkatavaranjättö ja turvatarkastus siirtyivät terminaalin laajennukseen. Uudisosassa avataan myös ravintola.

Terminaalin vanha osa on edelleen käytössä porttitoimintojen osalta, mutta sen kunnostaminen alkaa uudisosan käyttöönoton jälkeen. Remontti jatkuu marraskuulle asti.

"Olemme iloisia, että saimme laajennuksen myötä lisää tilaa matkustajien käyttöön. Ensimmäiset matkustajat pääsivät uudenkarheaan terminaaliin helatorstain alla", sanoo Lapin aluejohtaja Martti Oinas Finaviasta.

"Suunnitelmiemme mukaan valmista tulee vähän ennen talvisesonkia."

Ivalo_1Lentoaseman uudistustöiden jälkeen matkustuskokemus on entistä sujuvampi ja mukavampi varsinkin sesonkiaikoina. Finavia myös valmistaa lentoasemaa kasvaviin liikennemääriin.

Finavian panostus Lapin matkailuun on Ivalossa yhteensä 13,5 miljoonan euron arvoinen.  Ivalon lisäksi Finavia panostaa määrätietoisesti muihinkin Lapin lentoasemiin.

Rovaniemellä uudistetaan terminaali, jonka toimivuus, ilme ja viihtyvyys nousevat uudelle tasolle vuoden 2015 aikana. Vastikään uudistetulla Kittilän lentoasemalla tehdään elokuussa lentoliikennealueiden peruskorjaus.

Lue myös: