Jonair keskeyttää lennot Skellefteå-Uumaja-Kokkola-Pietarsaari -reitillä - tarjolla kuitenkin taksilentoja

SE-MHU_040521Elokuussa 2022 osana FAIR-hanketta (Finding Innovations to Accelerate Implementation of Electric Regional Aviation) avattu lentoreitti Kokkola-Pietarsaaren, Skellefteån ja Uumajan välillä on keskeytetty toistaiseksi. Operaattorina toiminut Jonair tarjoaa edelleen taksilentoyhteyksiä Suomen ja Ruotsin välillä.

Jonair on ilmoittanut keskeyttävänsä lennot Skellefteån, Uumajan ja Kokkola-Pietarsaaren välille elokuussa 2022 avatun reittiyhteyden. Lennot on keskeytetty toistaiseksi. Jonair tarjoaa edelleen taksilentoja Ruotsin ja Suomen välille.

Syynä ovat heikentyneet toimintaolosuhteet, joihin on vaikuttanut polttoaineen kohonnut hinta ja erityisesti juuri lennoilla käytettäväksi suunnitellun uusiutuvan lentopolttoaineen hinta. Lisäsyynä mainitaan myös lentokoneiden komponenttien hinnan nousu.

FAIR_alueHalvimmat liput yhdensuuntaisille lennoille maksoivat 47 euroa. Reittiä lennettiin 19-paikkaisella Beechcraft 1900C -potkuriturbiinikoneella.

Kokkolan, Pietarsaaren, Skellefteån ja Uumajan kaupungit sekä Jonair ovat edelleen vakuuttuneita siitä, että Ruotsin ja Suomen välillä on pystyttävä matkustamaan nopeasti. Ohuen reitin uskotaan soveltuvan erityisesti tulevaisuuden sähköä- ja vetyä energianlähteenä hyödyntäville lentokoneille.

Lue myös: