Joulun tilauslentokausi käyntiin Lapissa - oliko pukki kyydissä BA:n lennolla Santa One?

BA_tailLappiin suuntautuvat tilauslennot ovat käynnistyneet joulun tunnelmissa. British Airwaysin lauantainen tilauslento laskeutui Rovaniemelle joulupukkiteemalla, sillä sen radiokutsu oli Santa One.

Brittituristit lensivät lauantaina 29. marraskuuta Gatwickista Rovaniemelle Airbus A321 -koneella, jolla oli käytössään joulutunnelmaa luova lennonnumero XMS001 sekä radiokutsu Santa One.

Erikoinen radiokutsu on osa British Airwaysin joulu-chartereita, joiden radiokutsu on normaalin Speedbirdin sijaan Santa. Myös lentojen kolmikirjaintunnus on normaalisti BAW mutta jouluchartereilla se on XMS (lyhenne sanasta Christmas).

Britin kotimaanlennot käyttävät tämän lisäksi vielä mm. radiokutsua Shuttle.

A321_santa_logo_FinnairEnglantilaisyhtiön radiokutsusta huolimatta Finnair on ollut Joulupukin virallinen lentoyhtiö jo vuodesta 1983. Finnair teippasi marraskuussa kaksi A321-konettaan Joulupukin virallisiksi kulkuvälineiksi. Ne ovat tuoneet suomalaisyhtiölle paljon näkyvyyttä sosiaalisessa mediassa.

Joulukuun vilkkaimpia lentoasemia tilauslentojen osalta ovat ovat Kittilä, jonne saapuvaksi odotetaan 150  lentoa, Rovaniemelle 120 lentoa, Enontekiölle ja Ivaloon noin 60 lentoa kumpaankin sekä vielä 10 lentoa Kuusamoon. Ensimmäiset talvikauden charter-lennot saapuivat Lappiin jo 21. marraskuuta.

Eniten jouluturisteja on tulossa Iso-Britanniasta. Lentoja saapuu myös Hollannista, Sloveniasta, Espanjasta, Hollannista, Romaniasta ja Ranskasta sekä uuden vuoden tienoilla Venäjältä.

Lue myös: