Juneyao Airin avauslento Kiinan Zhengzhousta saapui Helsinki-Vantaalle - lentoja kerran viikossa

JuneyaoCGO_avausKiinalaisen Juneyao Airin avauslento HO1665 Zhegzhousta laskeutui Helsinki-Vantaalle aamulla 12. lokakuuta. Juneyao Air lentää nyt Helsinki-Vantaalle Shanghain lisäksi nyt siis myös Zhengzhousta. Koronapandemian aikana harvinainen reittiavaus oli Helsinki-Vantaalle vasta vuoden toinen ja Kiinan osalta kyseessä on ensimmäinen uusi mannertenvälinen matkustajareitti kuluvan vuoden aikana. 

Juneyao Airin Boeing 787-9 Dreamliner (B-207N) laskeutui Helsinki-Vantaalle maanantaina 12. lokakuuta kello 06.14. Reittiavauksen tehneen laajarunkokoneen vastaanotti perinteisesti lentoaseman pelastusajoneuvojen vesisuihkutervehdys.

Juneyao_nauhanleikkaus"Avauslennolla Helsinki-Vantaalle saapui 120 matkustajaa, joista suuri osa matkusti jatkolennoilla muualle Eurooppaan", kertoi Finavian reittikehityksestä vastaava johtaja Petri Vuori Lentoposti.fi:lle.

Juneyao Air yhdistää Helsingin nyt Kiinan keskiosissa sijaitsevan Henanin maakunnan pääkaupunkiin Zhengzhouhin.

Finnairin kumppaninakin toimivan kiinalaisyhtiön on määrä lentää reittiä ensivaiheessa kerran viikossa maanantaisin. Matkustajamäärät ovat toistaiseksi vähäisiä, mutta osa uuden reittiyhteyden tuotoista on kuitenkin määrä tulla rahtikuljetuksista.

Juneyao_CGO_HELLento HO1665 lähtee Zhengzhousta kello 01.55 ja saapuu Helsinki-Vantaalle kello 06.10. Paluulento HO1666 lähtee Helsinki-Vantaalta kello 20.30 ja saapuu Zhengzhouhuun seuraavana päivänä kello 10.00.

Juneyao Airin Zhengzhou-Helsinki -reitti on kiinalaisyhtiölle jo toinen reitti Suomeen. Ensimmäisen reittinsä Suomeen ja Helsinki-Vantaalle Juneyao Air avasi Shanghaista kesäkuussa 2019. Kuukautta tätä aiemmin yhtiö oli jo solminut codeshare-sopimuksen Finnairin kanssa. Sen piirissä on mukana myös kotimaanlentoja Suomessa. Kohteiden joukossa on mm. Rovaniemi.

Normaalioloissa Helsinki-Vantaalta on tarjolla lentoja Kiinan Shanghaihin, Pekingiin (Capital ja Daxing), Guangzhouhin, Xianiin, Nangjingiin, Jinaniin, Chengduun sekä Hongkongiin. Nyt koronaviruspandemian seurauksena kohdeluettelo on toistaiseksi merkittävästi lyhyempi.

Juneyao Air 12102020Juneyao Air on lentänyt koko koronaviruspandemian ajan Helsingin ja Shanghain reitillä. Nyt se operoi Shanghain reittiä kerran viikossa normaalin seitsemän viikkovuoron sijaan.

Nyt suoritettu avauslento reitillä Zhengzhou-Helsinki on vuoden ensimmäinen uusi mannertenvälinen matkustajalentoyhteys Kiinasta. 

Keväällä 2020 Juneyao Air ja Finnair julkistivat aiesopimuksen syventääkseen yhteistyötään Kiinan ja Euroopan välisillä lentoreiteillään. Sen tilannetta tai lentojen mahdollisia jakamisia ei ole toistaiseksi julkistettu.

Juneyao Air oli suunnitellut avaavansa keväällä 2020 reitin Helsinki-Vantaalta Manchesteriin, Dubliniin ja Reykjavikiin. Kyseiset suunnitelmat hautautuivat kuitenkin koronaviruspandemian myötä ainakin toistaiseksi.

Helsinki-Vantaan lentoasemalle Juneyao Airin reittiavaus oli vuoden toinen. Ensimmäisestä vastasi Ryanair, jonka yhteys Wieniin on kuitenkin jo lopetettu tai ainakin keskeytetty.


Kiina-Suomi lentoyhteyksiä kehitetään

Juneyao_gateTammikuussa 2019 julkistiin toimintasuunnitelma Kiinan ja Suomen kahdenvälisen ilmailukumppanuuden edistämisestä. Suunnitelman tavoitteena on tehdä maiden välisestä yhteistyöstä tehokkaampaa ja tulosorientoitunutta.

Maiden välille on sen jälkeen avauttu uusia reittikohteita ja mahdollistettu lisävuoroja. Ne ovat kaikki osa käynnistyneestä nelivuotisen Joint Action Planin 2019 - 2023 -toimintasuunnitelman toteuttamisessa.

Lentoposti.fi uutisoi Juneyao Airin Zhengzhoun reittiavauksesta syyskuussa 2020: