Kaksi näytöspäivää houkutteli Helsinki-Malmin lentoasemalle 38 000 katsojaa

FIAS_yleiso_laajaFinland International Airshow 2015 ilmailutapahtuma lauantaina ja sunnuntaina Helsinki-Malmin lentoasemalla onnistui järjestäjien mukaan niin yleisö-, esiintyjä- kuin viranomaispalautteenkin perusteella hyvin. Näytösjärjestäjä Loud'n'Liven mukaan aurinkoinen ilmailuviikonloppu houkutteli paikalle yhteensä 38 000 kävijää.

Jo viime vuonna nähtiin, miten paljon ilmailu ja lentokoneet kiinnostavat yleisöä. Se koettiin myös tänä kesänä, kun viikonlopun yleisömäärä oli lähes 40 000, tarkemmin sanottuna 38 000 henkeä.

Lisäksi laajalle näkynyttä lentonäytöstä seurasi lentoaseman aitojen ulkopuolella luultavasti vähintään yhtä suuri katsojajoukko. Jotkut olivat tuoneet paikalle jopa puutarhakalusteita.

FIAS_yleiso_ArcticEagles"On selvää, että poikkeuksellisen lämmin ja aurinkoinen elokuinen ilma houkutteli paikalle viime hetken empijätkin. Olemme tulokseen hyvin tyytyväisiä. Ja jo toistamiseen oli kiva huomata kuinka paljon ilmailufanien lisäksi paikalle saapui aivan tavallisia perusperheitä, isiä ja äitejä lapsineen", kertoo Finland International Airshow -tapahtuman tuottaja Tiina Nousiainen.

"Menestyksellisen tapahtuman jälkeen olisi tietysti luonnollista alkaa suunnitella uutta ilmailutapahtumaa ensi kesälle, mutta kukaan ei oikein tunnu tietävän Malmin lentoaseman kohtaloa. Ehkä ilmailuun liittyvä toiminta täällä Malmilla loppuu. Toivomme tietysti, ettei se loppuisi, mutta ratkaisu lienee Helsingin kaupunginvaltuuston käsissä", Nousiainen jatkaa.

"Jokaiselle ilmailun ystävälle jotakin", totesi joku yleisöstä. "Ohjelma oli monipuolinen ja esityslentojen rytmi sopiva, joten tylsää ei ehtinyt tulla kertaakaan. Kun yksi esitys taivaalla päättyi, niin toinen jo alkoi."

Tapahtuman musiikkiviihteestä vastasivat lasten ja nuorten ehdottomat ykkössuosikit Isac Elliot ja Benjamin lauantaina sekä Robin ja Duudsonit sunnuntaina.

FIAS_AirBandits_JK"Niin lauantai- kuin sunnuntaiaamunakin ennen porttien avaamista olikin hauska seurata, kun ilmailusta ja lentokoneista kiinnostuneet keski-ikäiset miehet järjestelmäkameroineen ja kiikareineen seisoivat kiltisti samassa jonossa lippuluulla yhdessä värikkäästi pukeutuneiden ja kännykkäkameroin varustautuneiden teinityttöjen kanssa", Tiina Nousiainen totesi.

Lauantaina tapahtumaa kunnioitti läsnäolollaan myös pääministeri Juha Sipilä.

Lue myös aiempia Lentoposti.fi -juttuja Finland International Airshow -näytöksestä:

Video: G-voimat jylläävät RIAT-palkitun Hornet-esityslennon ohjaamotallenteella