Karibia ja Espanja kasvattivat Norwegianin matkustajamäärää

Norwegian_Crew_1Uudet Espanjan sisäiset reitit sekä Karibian ja Yhdysvaltojen väliset reitit toivat kasvua Norwegianin liikennelukuihin vuoden 2016 alussa. Kaikkiaan yli 1,7 miljoonaa matkustajaa matkusti yhtiön koneilla tammikuussa 2016. Kasvu oli merkittävää edellisvuoteen verrattuna.

Tammikuussa 1 756 656 matkustajaa lensi Norwegianilla, kasvua yhdeksän prosenttia verrattuna samaan ajankohtaan viime vuonna. Myytyjen henkilökilometrien määrä (RPK) kasvoi 14 prosenttia ja tarjottujen henkilökilometrien määrä (ASK) kasvoi 12 prosenttia tammikuussa.

 Joulukuussa 2015 Norwegian aloitti ensimmäisen kerran lennot Yhdysvaltojen itärannikon ja Karibialla olevien Ranskan merentakaisten saarten Guadeloupen ja Martinique välillä. Reittejä operoidaan talvikaudella Karibialta New Yorkiin, Baltimoreen ja Bostoniin. Reitit on otettu vastaan hyvin sekä amerikkalaisten matkustajien, saarilla asuvien että suurkaupungeissa vierailevien, myös eurooppalaisten matkailijoiden keskuudessa. Suuren kysynnän vuoksi useita reittejä on jatkettu huhtikuulle saakka.

 "Olemme erittäin tyytyväisiä, että koneemme täyttyivät niin hyvin tammikuussa, joka on perinteisesti hiljaisempi kuukausi. Liikennemäärän kasvuun vaikuttaa se, että panostamme entistä enemmän kansainväliseen kasvuun, Espanjan sisäisiin lentoihin ja erityisesti Ranskan Karibialla olevien saarten ja Yhdysvaltain itärannikon välisiin reitteihin. Olemme myös saaneet lisää matkustajia kaukoreiteillemme", sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Björn Kjos.

Kaikkiaan Norwegian lensi tammikuussa 99,5 prosenttia suunnitelluista lennoistaan, joista 72,3 prosenttia lähti aikataulun mukaisesti. Käyttöaste nousi 1,7 prosenttiyksikköä ollen tammikuussa 81,7 prosenttia.

 

Laivaston keski-ikä laskenut 3,6 vuoteen

Norwegian jatkaa laivastonsa uusimista vuonna 2016. Tänä vuonna yhtiö ottaa vastaan kaikkiaan 21 täysin uutta lentokonetta; 17 Boeing 737-800 -konetta ja neljä 787-9 Dreamlineria.

Tammikuussa yhtiö vastaanotti vuoden ensimmäisen 737-koneen. Tämän lisäksi yhtiö ottaa vastaan neljä Airbus A320neo -konetta, jotka yhtiö vuokraa edelleen. Seitsemän vanhempaa 737-800 -konetta poistuu käytöstä vuoden aikana.

Norwegianin lentolaivaston keski-ikä on 3,6 vuotta ja se on yksi nykyaikaisimmista ja ympäristöystävällisimmistä Euroopassa.