Kiina ostaa Boeingilta 300 lentokonetta yli 30 miljardilla eurolla

Boeing_777X_1Kiinan China Aviation Suppliers Holding Company (CASC) ja Boeing ovat allekirjoittaneet tilaussopimuksen 300 lentokoneesta Pekingissä. Sopimus solmittiin osana Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin Aasian-kiertueen kappasuhdeohjelmaa.

Solmittu sopimus kattaa tilauksia ja sitoumuksia 300 kapea- ja laajarunkokoneesta. Listahinnoin kaupan arvo on yli 37 miljardia Yhdysvaltain dollaria eli yli 30 miljardia euroa. Allekirjoitustilaisuudessa olivat paikalla Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja Kiinan presidentti Xi Jinping.

"Kiina on arvostettu asiakas ja avainkumppani ja olemme Boeingilla ylpeitä, että olemme osana maan kasvavaa konelaivastoa", kommenoi sopimuksen allekirjoittanut Boeingin liikennekoneyksikön johtaja Kevin McAllister.

"Boeingilla ja Kiinalla on vahva historia yhteistyöstä, joka perustuu molemminpuoliseen kunnioitukseen ja tilaus perustuu juuri tähän", jatkaa McAllister.

Sopimuksen yksityiskohtia, kuten vahvistettujen tilauksien osuutta tai kapea- ja laajarunkokoneiden määrä ei tarkennettu.

Boeing ja Kiina jatkavat molempia hyödyttävää yhteistyötä kasvattaen ja tukien ilmailumarkkinaa. Käytännön toimet ovat teollista yhteistyötä ja teknologian kehittämistä ympäristövaikutusten vähentämiseksi sekä lentoturvallisuuden ja tehokkuuden parantamiseksi.