Vietnamilainen startup-yhtiö Bamboo Airways teki tilaussitoumuksen 20 Boeing Dreamlinerista

78791st_2Boeing ja vietnamilainen startup-lentoyhtiö Bamboo Airways julkistivat tilaussitoumuksen 20 Boeing 787-9 Dreamlinerista. Bamboo Airways tähtää kansainvälisille kaukolentomarkkinoilla. Yhtiön tekemän tilauksen arvo on toteutuessaan noin 5,6 miljardia Yhdysvaltain dollaria.

Bamboo Airways on suorittanut vaaditun varausmaksun koneista kesäkuun 2018 puolivälissä. Nyt varatut 20 laajarunkokonetta on määrä toimittaa huhtikuusta 2020 lähtien vuoden 2021 loppuun mennessä. Yhtiön omistaa FLC-konserni, joka toimii ilmailualan lisäksi kiinteistöjen lomakohteiden, maanviljelyn ja golfin parissa.

Vietnamilaisyhtiön tavoitteena on kaukolento-operaatiot kansainvälisillä markkinoilla. Käytännössä suunnitelma tarkoittaa lentoyhteydeksien avaamista Aasiasta myös Eurooppaan ja Pohjois-Amerikkaan.

Bamboo Airways suunnittelee käynnistävänsä operaatit vuoden 2019 aikana Hanoista. Ensivaiheessa lentoja tarjotaan Vietnamilaisille ja reitit suuntautuvat Kiinaan, Koreaan ja Japaniin.

Boeing 787-9 Dreamliner voi kuljettaa tyypillisessä kaksiluokkaissa matkustamokonfiguraatiossa 290 matkustajaa jopa 14 140 kilometrin päähän.