Kiinalainen Fang Liu nousi ICAO:n ensimmäiseksi naispääsihteeriksi

ICAO_Fang_LiuKansainvälisen siviili-ilmailujärjestö ICAO:n neuvosto on nimittänyt kiinalaisen Fang Liun organisaation pääsihteeriksi seuraavalle kolmivuotiskaudelle. Liu aloittaa toimessa 1. elokuuta 2015. Hän on samalla ilmailujärjestön ensimmäinen naispääsihteeri.

Liu astuu ilmailujärjestön johtoon kaksi kolmivuotiskautta vuodesta 2009 lähtien johdossa olleen Raymond Benjaminin jälkeen. YK:n alainen ICAO saa hänestä ensimmäisen naispääsihteerin sekä historiansa toisen johtajan Aasian ja Tyynenmeren alueelta.

 Fang Liu on vuodesta 2007 lähtien toiminut ICAO:n hallinnollisten asioiden johtajana ja vienyt viimevuosina eteenpäin monia suuria aloitteita toimien myös tärkeissä komiteoissa. Hän on ollut mukana ICAO:n korkean tason komiteassa ja puheenjohtajana turvallisuuryhmässä sekä varapuheenjohtajana Kanadan YK-järjestöjen turvallisuusasioissa.

Uusi pääsihteeri puhuu sujuvasti kiinan- ja englanninkieltä sekä ranskaa. Hänellä on tutkinto kansainvälisestä laista Wuhanin yliopistosta ja kokemusta kanvainsälisen sekä avaruuslainsäädännön osalta.