Kittilän Gulfstream G150 -turmakone lennettiin pois Suomesta

OEGKA_KT_otkesPrivate Airlines Germany GmbH:n omistama Gulfstream G150 -liikesuihkukone (OE-GKA) lennettiin pois Suomesta. Liikesuihkukone vaurioitui Kittilän lentoasemalla 4. tammikuuta 2018 sattuneessa oviturmassa, jossa menehtyi koneen kapteeni.

Liikesuihkukone on seisonut Kittilän lentoasemalla tammikuisen onnettomuuden jälkeen.

OEGKA_KT_closeOnnettomuustutkintakeskus vapautti koneen sen omistajille tammikuun puolivälissä vauriokorjauksia ja siirtolentoa varten.Koneen ovessa on tapahtuman seurauksena vaurioita, jotka on korjattava ennen seuraavaa lentoa.

Onnettomuustutkintakeskuksen tutkinnassa selvisi, että koneen sisälle oli muodostunut ylipaine, minkä johdosta ovi iskeytyi auki suurella voimalla. Tutkinnassa on testattu ja selvitetty muun muassa matkustamon paineistuksen toimintaa, sen käyttötapoja ja -ohjeistusta. Tutkinta valmistuu 6-12 kuukauden aikana.

OEGKA_KT_laajaViimeajat kone seisoi sotilaskäytössä olevan rullaustie B:n päässä lumipeitteen alla lähellä kiitotien 34 kynnystä. 

Sunnuntaina 18. maaliskuuta kyseinen Gulfstream G150 nousi ilmaan Kittilästä suuntanaan todennäköisesti Saksa. Oven vaurioita on siis mahdollisesti jo korjattu mutta siirtolennolle lähdettiin kuitenkin todennäköisesti paineistamatta koneen matkustamoa. Lentokorkeus siirtolennolla on kolme kilometriä eli lentopinta 100.

IMG_20180318_133157

Lue myös: