KLM saavutti neuvottelutuloksen miehistöiden covid-19 -testaamisesta - kaukolennot jatkuvat osittain

PH-BVU_300420KLM ilmoitti päässeensä positiiviseen lopputulokseen Alankomaiden kansanterveys- ja ympäristöinstituutti RIVM: kanssa lentomiehistöiden covid-19-testausvaatimuksista. KLM:n mukaan yhtiön kaukolennot olisivat olleet vaarassa keskeytyä täysin, mutta nyt uhka on väistynyt näiltä osin.

KLM on saanut kehitettyä turvallisen vaihtoehdon covid-19-testimenetelmiin miehistöille, jotka ovat lähdössä paluulennoille sellaisista kohteista, jotka ovat hallituksen turvallisten maiden listan ulkopuolella.

Miehistöille suoritetaan antigeenipikatesti Amsterdamin Schipholin lentokentällä ennen lennon lähtöä ja heti Alankomaihin paluun jälkeen. Tämän lisäksi miehistöt noudattavat kohteissa paikallisia turvallisuusohjeita. Hallituksen mukaan KLM:n ja RIVM:n välinen ratkaisu täyttää sen asettamat vaatimukset.

KLM on lisäksi keskeyttänyt matkustajalennot Isoon-Britanniaan, Etelä-Afrikkaan ja Etelä-Amerikkaan 23. tammikuuta lähtien. Kyseisille alueille lennetään ainoastaan rahtilentoja.

Matkustajille, jotka saapuvat Amsterdamiin korkean riskin alueilta tehdään hallituksen vaatima antigeenitesti jo aiemmin voimassa olleen PCR-testin lisäksi. Monille asiakkaille antigeenitestille asetettu neljän tunnin aikaraja aiheuttaa käytännön ongelmia, koska kaikilla maailman lentokentillä ei ole antigeenitestausmahdollisuuksia. KLM auttaa asiakkaitaan mahdollisuuksien mukaan.

Terveysturvallisen ja vastuullisen lentomatkailun ylläpitäminen on edelleen KLM:n ensisijainen tavoite myös COVID-19-pandemian aikana. Toimet ovat mahdollistaneet välttämättömien lentoyhteyksien ylläpitämisen, kotiuttamislennot sekä rahtilennot.

Lue myös: