Kolmonen saapui Malmille 23.5. - koronavirus vaikuttaa myös OH-LCH:n lentokauteen

DC3_HF1DC-yhdistyksen historiallinen Aero O/Y:n väreissä lentävä Douglas DC-3 -matkustajakone saapui Helsinkiin ja Malmin lentoasemalle lauantai-iltana 23. toukokuuta. Lentokauden avaus on viivästynyt mm. koronaviruspandemian seurauksena, joka tuo rajoituksia ja epävarmuutta kesän operaatioihin.

Douglas DC-3 (OH-LCH) laskeutui Malmin lentoasemalle lauantai-iltana 23. toukokuuta 2020 hieman kello 17 jälkeen. "Hotelli" talvehtii Vaasassa, josta se lennettiin Räyskälän kautta Helsinkiin.

DC3_HF2Lentokauden alku viivästyi mm. koronapandemian takia. Lentokone sen sijaan on iskussa, kun Vaasaan saapui huhtikuussa 2020 kaksi DC-3 -koneen Pratt&Whitney R-1830-92 -moottoria. Osin kyseiseen hankintaan ja korjauskuluihin oli saatu Museoviraston avustusta.

DC-yhdistys on joutunut koronaviruspandemian takia perumaan kaikki jäsenlentonsa toukokuun loppuun saakka. Lentokauden avauslento on määrä suorittaa 10. kesäkuuta ellei tilanne muutu. Lento-ohjelmaa on sopeutettu lähes koko kaudelta. Myös lastensairaalan lapsipotilaiden lennätys on jouduttu siirtämään lentokaudelle 2021 saakka.

DC3_HF3Toistaiseksi varauksia voi tehdä vasta elokuussa suoritettaville lennoille. Niidenkin toteutuminen on vielä epävarmaa. Lisäksi Malmin lentoaseman toiminnan jatkuvuuden epävarmuus voi vaikuttaa lentojen toteutumiseen. Toistaiseksi Helsingin ainoa lentoasema on edelleen ilmailukäytössä.

Ennen jäsenlentojen käynnistymistä tämän historiallisen ilma-aluksen voi nähdä Helsingin ja Vantaan yllä, kun koneen lentäjien tarkastuslennot suoritetaan Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

DC3_ilmassaNormaalisti DC-yhdistyksen DC-3 -koneeseen otetaan 19 matkustajaa. Nyt pandemian aikana paikkamäärää on rajoitettu entisestään ja lennolle pääsee vain 15 henkilöä. Näin jokaiselle on tarjolla oma penkkirivi.

Jäsenlennoilla on myös suu-nenäsuojan käyttäpakko. Kaikki koneen kädensijat ja istuinten käsinojat desinfioidaan ennen lentoja. Tarjolla on myös desinfiointiaineita käsien pesuun. Myös ohjaamon ovi on suljettu lentojen ajan.