Kristian Pullola Finnairin johdon neuvonantajaksi - aloittaa lokakuussa talousjohtajan tehtävissä

KristianPullolaFinnair on nimittänyt KTM Kristian Pullolan (49) Finnairin talousjohtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi 1.10.2022 alkaen. Pullola aloittaa Finnairissa jo 1.9.2022 johdon neuvonantajan roolissa. Finnairin nykyinen talousjohtaja Mika Stirkkinen toimii 1.10.2022–31.10.2022 johdon neuvonantajana ja jättää sitten Finnairin.  

Kristian Pullola on aiemmin toiminut pitkään, noin 21 vuotta, Nokian palveluksessa talousjohtajana sekä muissa taloushallinnon, rahoituksen ja sijoittajasuhteiden johtotehtävissä Nokiassa. Hän toimi talous- ja rahoitusjohtajana tammikuusta 2017 lähtien ja jätti tehtävänsä sekä Nokian johtokunnan 31.8.2020. Nokian palveluksessa hän toimi vuoden 2020 loppuun saakka. Pullola on hallituksen jäsenenä Kemira Oyj:ssä ja Terveystalo Oyj:ssä, sekä hallituksen puheenjohtaja Antilooppi Management Oy:ssä, Eduhouse Oy:ssä sekä FinanceKey Oy:ssä.

”Toivotan Kristianin lämpimästi tervetulleeksi Finnair-tiimiin, kun rakennamme Finnairin uutta strategiaa merkittävästi muuttuneessa toimintaympäristössä. Kristianin laaja kokemus muutoksen läpiviennistä on meille arvokasta tässä Finnairin uudessa vaiheessa”, sanoi Finnairin toimitusjohtaja Topi Manner.

”Finnairilla on vahva brändi, puhuttelevat arvot ja tärkeä tehtävä Suomen porttina maailmaan. Odotan innolla, että saan oppia uutta ja hyödyntää aiempaa kokemustani Finnairin seuraavan vaiheen strategian rakentamisessa ja toteuttamisessa", sanoi Finnairin palvelukseen siirtyvä Pullola.

”Mika tiimeineen on ollut aivan keskeisessä roolissa, kun olemme kattavin ja monipuolisin rahoitusjärjestelyin rakentaneet Finnairille tietä ulos koronapandemian aiheuttamasta historiallisen suuresta kriisistä. Haluan esittää hänelle sydämelliset kiitokset tästä, sekä kaikesta siitä työstä, jota hän eri Finnair-rooleissaan on yhtiön hyväksi tehnyt. Toivotan Mikalle kaikkea hyvää jatkoon”, kiitteli Manner Stirkkistä.

 ”Jätän Finnairin haikein mielin ja kiitollisena. Pandemia-aika oli meille äärimmäinen stressitesti ja olen äärimmäisen ylpeä omasta tiimistäni ja koko Finnairista. Kahteenkymmeneenkolmeen Finnair-vuoteeni on mahtunut valtava määrä oppia ja haasteita, ja on ollut etuoikeus olla osa Finnair-tiimiä”, sanoi Finnairin jättävä Mika Stirkkinen.  

Stirkkinen on toiminut Finnairilla hinnoittelusta ja tuottojen optimoinnista vastaavana johtajana, talousjohtajana, väliaikaisena kaupallisena johtajana sekä 12 vuotta rahoitusjohtajana.

Lue myös: