Kuusamo saa kesäkaudelle 2018 kolme lisälentoa Finnairilta

Kuusamo_2(päivitetty 14.08) Finnair lisää kesän 2018 liikenneohjelmaansa kolme viikkovuoroa Helsinki-Kuusamo -reitille. Jo ohjelmassa olevien kuuden viikkovuoron lisäksi Finnair lentää kesäperjantaisin uuden iltalennon ja kesälauantaisin kaksi uutta vuoroa. Uudet vuorot ovat liikenneohjelmassa juhannuksesta syyskuun loppuun.

”Kysyntä Kuusamoon on kasvanut talvikaudella erityisesti kansainvälisesti, ja matkailijaluvut kasvoivat reippaasti myös kesällä 2017. Kesäkauden matkailun kasvattaminen onkin yhteinen tavoitteemme alueen matkailutoimijoiden kanssa”, sanoo Finnairin kaupallinen johtaja Juha Järvinen.

Uudet vuorot lisäävät lentokapasiteettia Helsingin ja Kuusamon välillä tälle aikajaksolle peräti 50 prosenttia.

”Kuusamon upeat maisemat ja ulkoilumahdollisuudet ovat uusien lentojen myötä entistä parempien yhteyksien päässä”, jatkaa Järvinen.

Kesällä 2017 kansainväliset yöpymiset Kuusamossa kasvoivat peräti 26,2 prosenttia. 

Uudet lennot Kuusamon ja Helsingin välillä parantavat erityisesti yhteyksiä Finnairin Euroopan ja Aasian kohteisiin, samalla kun ne palvelevat kotimaisia matkailijoita.

"Olemme nähneet suurta potentiaalia kansainvälisen matkailun kasvulle Kuusamon kesässä, ja lentovuorojen lisäys ja kansainvälisiä yhteyksiä tukeva aikataulu ovat tärkeitä jatkokehitykselle", toteaa Ruka-Kuusamo Matkailu ry:n toimitusjohtaja Mats Lindfors.

"Lentoliikenteen kehitystä edistetään vahvalla yhteistyöllä Kuusamon lentokentän vaikutusalueen matkailualueiden kesken ja tietenkin yhdessä Finnairin kanssa", jatkaa Lindfors.

"Kesälentojen lisäämisellä on suuri vaikutus myös Sallan matkailulle. Kesä kiinnostaa yhä enemmän niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin ja nyt pystymme paremmin vastaamaan kysyntään", sanoo Sallan Poropuiston toimitusjohtaja ja Matkalle Sallaan ry:n hallituksen puheenjohtaja Tuija Kääriäinen. 

Kuusamo_1Kuusamo on saanut kuluvan talvikauden aikana ensimmäisen suoran reittilennon Eurooppaa, kun Lufthansa aloitti talvikauden mittaiset lennot Frankfurtiin. Kuusamo nousee entistä paremmin esille myös seuraavalle eli joulukaudelle 2018, kun maailman suurimpiin matkanjärjestäjiin kuuluva TUI UK aloittaa joulucharterit Kuusamoon.

Myös Finnair on panostanut Kuusamoon aiempaa paremmin ja nyt lentoa lisätään siis myös kesäkaudelle. Muuton Finnair on lisännyt lentoja Kuusamoon erityisesti korkean kysynnän viikoille ja useita lentoja lennetään suuremmilla koneilla.

Vuonna 2017 lentoliikenne Kuusamoon kasvoi kokonaisuudessaan 14,2 % (yhteensä vuonna 2017 Kuusamon kentän kautta liikkui 87 752 matkustajaa), kotimaan lennot kasvoivat 6,8 % ja lennot kansainvälisiltä lentokentiltä peräti 47,5 %. 

Yksittäisistä kuukausista joulukuu kasvoi vahvimmin; lentomatkailijoita oli joulukuussa 2017 peräti 44,2 % enemmän edellisvuoteen verrattuna.  

Päivitys 14.08: Lisätty Ruka-matkailun kommentit ja lentoliikenteen kasvuluvut Kuusamossa.

Lue myös: