Lennonjohtokiistan osapuolten näkemyserot ovat kaventuneet

ATC_estripLennonjohtajien kiistakysymysten käsittely Suomen Lennonjohtajien Yhdistys SLJY ja Palvelualojen työnantajat PALTA välillä jatkuu sovittelija Leo Suomaan johdolla. Osapuolten kannat ovat täsmentyneet ja näkemyserot osin kaventuneet

"Lähestymistä keskeisissä kiistakysymyksissä on tapahtunut, mutta töitä on vielä edessä. Toivon, että meidän positiivinen suhtautuminen työnantajapuolen ongelmiin edesauttaa Finaviaa tekemään järkiratkaisun Suomen aluelennonjohdon säilyttämiseksi Tampereella",  SLJY:n puheenjohtaja Sami Fabritius sanoo.

"Työtä yhteisen näkemyksen selvittämiseksi kuitenkin vielä riittää", kertoo neuvottelujen kulusta PALTA:n varatoimitusjohtaja Tuomas Aarto

PALTA toivoo kuitenkin, että uutta työehtosopimusta koskeva ratkaisu saadaan aikaiseksi ajoissa. Lennonjohtajien mahdollinen lisätyökielto alkaa toistaiseksi voimassa olevan tiedon mukaan 13. elokuuta kello 8.

Lennonjohtajat suorittavat lisätyökiellon aikana normaalisti työsopimuksensa mukaiset lennonjohtajan perustehtävät ja tulevat kaikkiin vuorolistan mukaisiin työvuoroihin. Työnantaja voi teettää lennonjohtajilla kaikkia muita kuin kiellon mukaisia työtehtäviä. Kielto ei koske työaikalain tarkoittamaa hätätyötä, eikä ihmishenkien turvaamiseksi tehtävää työtä.

Lue myös:

Artikkeli: Aluelennonjohto palaamassa takaisin Seutulaan?