Lentäjäyhdistykset täysin järjestäytyneitä Akavaan

StripesAiemmin palkansaajakeskusjärjestöistä irrallisena sopijaosapuolena toimineet lentäjien ammattiryhmät ovat kuluneen vuoden aikana liittyneet keskusjärjestöön lähes sataprosenttisesti.

Nyt viimeisimpinä Blue1- ja Jet Time Oy -lentoyhtiöiden lentäjäyhdistykset Blue1 Pilots Association ja JTF Pilots, ovat liittyneet akavalaisen edunvalvontajärjestö Yksityisalojen Esimiehet ja Asiantuntijat YTYn yhdistysjäseniksi.

Liittymällä YTYyn nämä lentäjäyhdistykset saattavat päätökseen lentäjien pitkäaikaisen tavoitteen keskittää suomalaisten liikennelentäjien edunvalvonta.

Aiemmin YTYyn ovat jo liittyneet Finnairin lentäjien yhdistys Suomen Liikennelentäjät SLL, Flybe Airline Pilot Association, Liikelentäjät ry ja Norwegian Air Shuttle Pilots’ Association Finland NASPA.
 
SLL_Akava_YTY_3"Työskentelemällä yhdessä voimme paremmin vastata jäsentemme tarpeisiin", Suomen Liikennelentäjien puheenjohtaja Sami Rolig toteaa.

JTF Pilotsin puheenjohtaja Atso Iivarinen pitää YTYä luonnollisena valintana myös Jet Time Oy:n lentäjien edunvalvontajärjestöksi, koska YTYllä on kokemusta toimimisesta useammankin suomalaisen lentäjäyhdistyksen kanssa

"Olemme vasta alkutaipaleella jäsenistömme edunvalvontatehtävissä ja odotamme innolla yhteistyötä YTYn kanssa", JTF Pilotsin puheenjohtaja Atso Iivarinen sanoo.

YTY_logoFlybe Airline Pilot Associationin puheenjohtaja ja YTYn varapuheenjohtaja Timo Laihanen sanoo jäsentyytyväisyyden nousseen YTYyn liittymisen myötä.

"Edustamieni Flyben lentäjien kannalta voin sanoa YTYyn liittymisen olleen meille oikea ratkaisu. Olen iloinen, että myös muut yhdistykset päätyivät samaan edunvalvojaan", kertoo Laihanen.

YTY on akavalainen asemaan perustuva edunvalvoja esimiehille ja asiantuntijoille, jossa on yli 10 000 jäsentä.