Lentopelastusseura muutti Malmilta Pasilaan

ohcam_slpsSuomen Lentopelastusseuran toimisto on 6. toukokuuta muuttanut Helsinki-Malmin lentoasemalta Itä-Pasilaan osoitteeseen, jossa toimii mm. Pelastusalan Keskusjärjestö SPEK. Seura on muutenkin ajankohtainen, tänään alkoi Jämillä lentosammutus- ja johtamisharjoitus.

Lentopelastusseuran uusi osoite on 6. toukokuuta lähtien Ratamestarinkatu 11, 5.krs. 00520 Helsinki. Seura on tähän asti ollut vuokralaisena Suomen Ilmailuliiton toimitalossa Helsinki-Malmin lentoasemalla.

Vuonna 2006 perustettu Suomen Lentopelastusseura SLPS ry on valtakunnallinen, viranomaisten avuksi luotu vapaaehtoisen etsintälentotoiminnan kattojärjestö. Seuran tehtävänä on viranomaisia tukevan etsintä- ja palolentotoiminnan koordinoinnin (mm. henkilöetsinnät, palovalvontalennot sekä metsäpalonsammuttamiseen liittyvät johtolennot) ohella myös vapaaehtoisten kouluttaminen.

Lentotoiminnasta vastaavat lentokerhojen koneilla vapaaehtoiset ohjaajat ja tähystäjät. He pitävät valmiutta yllä 41 yhdistyksessä. Koulutettuja lentopelastajia on eri puolilla maata noin 1400 ja koneita käytettävissä yli 70.

Parhaillaankin on käynnissä SLPS:n toimintaan liittyvää koulutusta. Jämijärvellä alkoi tänään maanantaina Sisäasianministeriön ja Pelastusopiston joka vuosi järjestämä Lentosammutuspäällikkökurssi.

Kolmipäiväiseen harjoitukseen osallistuu noin 50 henkilöä, kertoo YLE Satakunta. Tavoitteena on kouluttaa pelastuslaitoksiiin lentosammutuspäällikköjä, jotka tietävät miten ilma-aluksia voidaan hyödyntää sammutustehtävissä.

SLPS:n piirissä toimivia koneita on harjoituksessa mukana viisi. Tiistaina lentotoimintaan osallistuu myös Rajavartiolaitoksen helikopteri.