Lentoreserviupseerikurssin hakijamäärä lähes ennätystasolla - 998 haki sotilaslentäjäksi

20-5570_200622aSuomen Ilmavoimien 100:nnen lentoreserviupseerikurssin hakijamäärä nousi. Paikkaa sotilaslentäjän koulutukseen tavoittelee tänä vuonna 998 hakijaa, joista 53 on naisia. Kyseessä on tämän vuosituhannen hakijaennätys ja nousua on 18 prosenttia viime vuodesta.

Ilmasotakoulun valintapäällikkö majuri Tuukka Antikainen on erittäin tyytyväinen hakijamäärän nousuun, vaikkakaan se ei ole yllätys.

"Tässä on kyseessä Suomen mielenkiintoisin tapa suorittaa varusmiespalvelus ja löytää samalla ammatti. Sotilaslentäjänä toimiminen tarjoaa monipuoliset ja kansainväliset uranäkymät maanpuolustustahtoiselle nuorelle. Positiivisia haasteita kaipaava varmasti niitä sotilaslentäjän koulutuksessa kohtaa ja sen lisäksi pääsee osaksi ainutlaatuista työyhteisöä!", totesi Ilmasotakoulun valintapäällikkö majuri Tuukka Antikainen.

Kuusivaiheinen karsinta kestää toukokuuhun 2025 asti, jonka lopputuloksena näistä hakijoista valitaan lopulta lentoreserviupseerikurssille noin 40 sopivinta. Mukana joukossa on tulevia Ilmavoimien, Maavoimien ja Rajavartiolaitoksen lentäjiä.

H215_mod_NH90Lentoreserviupseerikurssi on  käytännössä edellytys ilmavoimien uuden suorituskyvyn eli F-35A Joint Fighter -hävittäjien ohjaimiin. Sen lisäksi mielenkiintoisia mahdollisuuksia on tarjolla myös Maavoimien ilmailussa NH90- ja MD500-helikoptereiden ohjaimissa yhteistyössä erikoisjoukkojen kanssa.

Rajavartiolaitoksen puolelle kurssi mahdollistaa pääsyn MVX-hankkeessa tilattujen Bombardier Challenger 650 -liikesuihkukonealustalle toteuttavien monitoimivalvontakoneiden sekä nykyisten H215 -meripelastushelikopterikaluston ja tulevien HekoX-hankkeen helikoptereiden ohjaimiin.

"Näin suuresta joukosta jää väistämättä myös erittäin motivoituneita ja hyviä hakijoita valitsematta. Heidän kannattaa hakea uudelleen tai suunnata Ilmavoimien muihin haastaviin palvelustehtäviin lentoteknisellä tai johtokeskuslinjalla", kannusti majuri Antikainen.

Lue myös: