Löytöretkeilijät Kolumbus ja Elcano palaavat Karibialle Norwegianin siivin

Norwegian_KolumbusLöytöretkeilijät Kristoffer Kolumbus ja Juan Sebastián Elcano ovat Norwegianin uudet espanjalaissankarit. Norjalaisyhtiön tunnusmerkki on koneiden sivuvakaajiin maalatut sankarit. Kolumbus ja Elcano seikkailevat talvikauden Norwegianin Karibian tukikohdissa.

Ensimmäiset espanjalaiset sankarit ovat yksi osoitus yhtiön voimakkaasta kansainvälisestä kasvusta.

"Olen erittäin iloinen toivottaessani tervetulleiksi kolme uutta sankariamme. Norwegian kasvaa vauhdilla Espanjan markkinoilla ja myös maan sisäisillä lennoilla. Siksi on luontevaa, että saamme ensimmäiset espanjalaissankarit koristamaan pyrstöjämme", sanoo Norwegianin kaupallinen johtaja Thomas Ramdahl.

Norwegian_ElcanoNorwegian aloittaa lennot Yhdysvaltojen ja Karibian välillä joulukuun alussa. Lennot Guadeloupelle ja Martiniquelle operoidaan uusilla Boeing 737-800 -koneilla, joissa on ilmainen WiFi.

Kristoffer Kolumbus saapui Amerikkaan vuonna 1492 etsiessään läntistä meritietä Euroopasta Intiaan. Hänen matkoillaan oli suuri merkitys eurooppalaisten Amerikan kolonisaatiolle. Kolumbus oli myös ensimmäinen eurooppalainen, joka rantautui sekä Guadeloupelle että Martiniquelle.

Juan Sebastián Elcano puolestaan oli mukana portugalilaisen löytöretkeilijä ja merenkulkija Fernão de Magalhãesin miehistössä, joka kiersi ensimmäisenä maailmassa maapallon ympäri. Vuonna 1519 matkaan lähteneessä miehistössä oli alun perin 241 jäsentä, mutta vain 17 palasi takaisin Espanjaan kolme vuotta myöhemmin. Kun Magalhães menehtyi Filippiineillä, otti Elcano komennon ja ohjasi miehistön matkan määränpäähän Maustesaarille (Molukeille).

Kahden espanjalaisen sankarin lisäksi myös tanskalainen keksijä Jacob Ellehammer saa kuvansa Norwegianin koneen sivuvakaajaan.

Norwegianin koneita koristavat sankarit ovat henkilöitä, jotka ovat haastaneet normeja ja inspiroineet muita. Esimerkkejä Norwegianin sankareista ovat norjalainen tutkimusmatkailija Roald Amundsen, ruotsalainen näyttelijä Greta Garbo, tanskalainen kirjailija Karen Blixen sekä suomalainen kirjailija ja yhteiskunta-aktivisti Minna Canth.

Lue myös:

Blogi: Norwegianin J.L. Runeberg aloitti lennot Suomen taivailla