LSG osti Finncateringin

LSG_2Finnair myi tytäryhtiönsä Finncatering Oy:n LSG Lufthansa Service Europa/Afrika GmbH:lle (LSG). LSG toteuttaa kaupan myötä osto-option ensimmäisen vaiheen hankkimalla Finncateringin osakkeet haltuunsa.

Nyt toteutunut kauppa on osa 1. elokuuta 2012 tiedotettua kumppanuussopimusta, jonka mukaisesti LSG:llä on osto-optio Finncatering Oy:n ja LSG SkyChefs Finland Oy:n (entinen Finnair Catering Oy) osakkeisiin.

Finncatering suunnittelee, markkinoi ja tuottaa catering-, ruoka- ja leipomotuotteita ja näihin liittyviä palveluita. Yhtiön asiakkaita ovat tukkukaupan, vähittäiskaupan sekä hotelli-, ravintola- ja catering-alan yritykset ja lisäksi lentoliikennettä ja muuta matkustajaliikennettä palvelevat yritykset. Finncateringin take away -tuotteita myydään sekä yhtiön GO!-tuotemerkillä että asiakkaiden omilla tuotemerkeillä.

Finncateringin myynti lentoliikenteen ulkopuolisille asiakkaille on kaksinkertaistunut viimeisen kahden vuoden aikana. Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2013 noin 25 miljoonaa euroa, ja sen palveluksessa on noin 200 työntekijää.

Kaupalla ei ole merkittävää vaikutusta Finnairin vuoden 2014 tulokseen.

”Finncateringin myynti on osa Finnairin rakennemuutosta, jossa keskitymme ydinliiketoimintaamme lentoliikenteeseen. Olemme tyytyväisiä siihen, että ostaja tuntee Finncateringin hyvin aikaisemman pitkäaikaisen yhteistyön ansiosta. LSG:llä on lisäksi erinomaiset edellytykset kehittää Finncateringin toimintaa edelleen”, sanoo Finnairin talousjohtaja Erno Hildén.

Lue myös: