Lufthansaa koskeva lakko jatkuu myös perjantaille

Lufthansa_747Lufthansaa koskeva ja nyt kolmepäiväiseksi venyvä lentolakko jatkuu myös perjantaina 20. maaliskuuta. Lakko on koskenut vuoropäivin lähi- ja kaukoliikennettä. Perjantaina Lufthansan lentäjäliiton Vereinigung Cockpitin (VC) työnseisaus koskee jälleen lähiliikennettä.

Lufthansa ja sen lentäjäliitto Vereinigung Cockpit ovat kiistelleet jo pitkään raskasta työtä tekevien lentäjien varhaiseläke-eduista. Lyhyellä varoitusajalla annetut työtaisteluilmoitukset ovat sotkeneet saksalaisyhtiön liikennettä jatkuvasti. Lakkoilu on koskenut pääosin vain Lufthansan omia lentoja mutta vuoropäivin kauko- ja lähiliikennettä.

Torstaina 19. maaliskuuta lakko koskee Lufthasan kauko- ja rahtilentoja. Yhtiö kertoo operoivansa lakkopäivän aikana noin puolet eli 43 Saksasta lähtevästä kaukolennosta. Kaikkiaan lentoja olisi ollut 85. Rahtilennot operoidaan lakosta huolimatta normaalisti.

Perjantain osalta lakon piirissä ovat Saksan sisäiset sekä Euroopan lennot, joita operoidaan Lufthansan koneilla. Lakko ei koske Germanwingsiä eikä Eurowingsiä. Lakkoilu heikentää myös yhteyksiä Helsinki-Vantaalta Saksaan. Lufthansa operoi normaalisti lentoja Helsinki-Vantaalta Frankfurtiin ja Müncheniin.

Lufthansa käyttää lakonaikaisena apunaa konsernin muita yhtiöitä. Austrian Airlinesi on operoinut Frankfurtin ja Wienin välistä reittiä laajarunkoisella yli 300-paikkaisella Boeing 777-koneella. Kyseistä reittiä operoidaan normaalisti A320-koneella. Myös Germanwings on operoinut lakon aikana lentoja Frankfurtista Düsseldorfiin ja Roomaan.

Lufthansan peruttujen lentojen lista

Lue myös: