Malaysian Airlinesin 777-koneen etsintä jatkuu myrskyn laannuttua

mh370_chart_australianmaritimesafetyagencyMalaysian Airlinesin kadonneen Boeing 777-koneen etsintä- ja pelastustoimet jatkuvat Intian valtamerellä myrskyisän sään laannuttua. Kolmatta viikkoa kateissa olevan MH370:n etsintä on keskitetty alueelle, joka sijaitsee noin 2000 kilometria Perthistä lounaaseen. 

Australian viranomaiset tiedottivat maanantaina, että RAAF:n Lockheed AP-3C Orion oli havainnut alueelta kaksi uutta kelluvaa kohdetta. Malesian pääministeri puolestaan kertoi, että käytössä olevien tietojen mukaan kone on syöksynyt mereen ja kaikkien uskotaan kuolleen. Malaysian Airlinesin Boeing 777-200ER-kone (9M-MRO) katosi Etelä-Kiinan merellä 8. maaliskuuta. Mukana oli 227 matkustajaa ja 12 miehistön jäsentä.

Etsintätoimet Intian valtamerellä keskeytyivät tiistaina myrskyisän sään takia. Tuuli puhaltaa etsintäalueella 80km/h:n tuntinopeudella luoden luo 2-4 metrin korkuisia aaltoja. Etsintätehtävän turvallisuuden kannalta toimet alueella keskeytettiin toistaiseksi.

Australian meripelastuksesta vastaava AMSA (Australian Maritime Safety Authority) on konsultoinut meteorologeja, joiden mukaan myrskyn odotetaan laantuvan lähipäivinä. Etsintöjä voidaan jatkaa kenties jo keskiviikkona.

 steadfast_s76_singaporenavyAustralian merivoimien HMAS Success -huoltoalus jatkaa etsintää heti säätilan parannuttua. Kiinan arktisissa olosuhteissa toimiva jäänmurtaja Snow Dragon (Xue Long) sekä kolme muuta kiinalaislaivaa on saapumassa etsintäalueelle. 

Ilmasta etsintään osallistuu kaksitoista lentokonetta, joista seitsemän on sotilaskoneita ja viisi siviilikoneita. Mukana kadonneen koneen etsinnässä ovat Australia, Uusi-Seelanti, Yhdysvallat, Japani, Kiina ja Etelä-Korea. Myös Intia on tarjonnut apuaan.

Lue myös: