Marraskuinen Lentoon! -turvallisuusseminaari pyrkii parantamaan harrasteilmailun turvallisuutta

Malmi_traffic_1Harrasteilmailun turvallisuutta pyritään parantamaan monin keinoin Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin vetämän hankkeen avulla. Turvallisuuden parantamiseen tähtää myös ilmailutoimijoiden marraskuussa järjestettävä Lentoon! -turvallisuusseminaari.

 

Ilmailutoimijat Trafi, Finavia, Ilmatieteen laitos, Suomen Ilmailuliitto SIL ja Suomen Moottorilentäjien Liitto SMLL  järjestävät Lentoon! -turvallisuusseminaarin 14. - 15. marraskuuta Suomen Ilmailumuseolla.

Turvallisuusseminaari on tarkoitettu ilmailukerhoille, lentopaikkojen pitäjille, kouluttajille ja kaikille ilmailun harrastajille. Käsiteltävät teemat ovat tärkeitä turvallisten lento-operaatioiden kannalta.

Luvassa on esitysten ja paneelikeskustelun lisäksi runsaasti vapaata keskustelua sekä mahdollisuus kommentointiin myös sähköisen viestiseinän avulla. Järjestäjät selvittävät mahdollisuutta järjestää Rovaniemelle ja Kuopioon tilaisuudet, joista olisi mahdollisuus osallistua Ilmailumuseon tilaisuuteen videoyhteyden kautta.

Malmi_traffic_2Harrasteilmailun turvallisuuden kehittämisprojekti käynnistettiin marraskuussa 2014 ja projekti jatkuu vuoden 2015 loppuun. Projektin taustalla on laaja-alainen harrasteilmailun riskikartoitus, joka tehtiin liikenne- ja kuntaministeri Henna Virkkusen toimeksiannosta.

Syynä toimeksiantoon oli poikkeuksellisen suuri kuolemantapausten määrä harrasteilmailussa viimeisen kolmen vuoden aikana.

 Lentoposti.fi:n tapahtumakalenteri: Lentoon! -turvallisuusseminaari 14.-15.11.2015

Lue myös aiempia uutisiamme liittyen harrasteilmailun riskikartoitukseen: