Harrasteilmailun kehittämisprojekti lähtee käyntiin

EFHF_kalustoa_talvella_1Harrasteilmailun kuolemantapausten määrä on ollut kolmen viime vuoden aikana poikkeuksellisen suuri, vaikka toimenpiteitä turvallisuuden parantamiseksi on tehty. Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi käynnisti turvallisuuden kehittämisprojektin marraskuussa ja nyt edessä on ensimmäinen tilaisuus.

Trafin pääjohtaja Kari Wihlman nimitti 10. marraskuuta käynnistetyn harrasteilmailun turvallisuuden kehittämisprojektin päätoimiseksi vetäjäksi Heli Koivun. Projetissa on Koivun johdolla tarkoituks luoda Suomen harrasteilmailulle turvallisuustyön toimintamalli ja -menetelmät vastuumäärityksineen.

Maanantaina 15. joulukuuta alkavan työryhmätyöskentelyn tuloksena on tarkoitus tuottaa ideoita ratkaisumallien löytämiseen ja toteuttaa yhteistyössä turvallisuutta parantavia toimenpiteitä.

Koko projektin tavoitteena on tukea harrasteilmailuyhteisöä turvallisuustyökalujen suunnittelussa, kehittämisessä ja niiden käyttöönotossa. Turvallisuusmallia kehitetään yhdessä harrasteilmailuyhteisön kanssa ja projektin pyrkimyksenä on se, että ilmailuyhteisöllä on jatkossa paremmat valmiudet vastata itsenäisesti turvallisuuden kehittämisestä.

Lentoposti.fi:n tapahtumakalenteri: Harrasteilmailun turvallisuuden kehittämisen yleisötilaisuus

Lue myös: