Maskikuulutukset päättyvät Finavian lentoasemilla - maskipakko poistuu 21. huhtikuuta 2022

FiHEL_depaula_maskitnavia luopuu maskipakosta lentoasemillaan 21. huhtikuuta 2022 alkaen ja samalla päättyvät kuulutukset maskien käyttämisen pakollisuudesta. Lentoasemien maskiopasteiden ja -kylttien poistaminen terminaalitiloista vie aikaa, sillä niitä on useita tuhansia.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä päivitti 20. huhtikuuta alueellista maskisuositusta perustuen THL:n 14. huhtikuuta tekemään linjaukseen. Koronakoordinaatioryhmä toteaa, että koronavirusepidemia pääkaupunkiseudulla osoittaa laantumisen merkkejä, mutta virusta on edelleen runsaasti liikkeellä. Vaikka rokotukset suojaavat erinomaisesti vakavalta taudilta, tartunnan voi yhä saada.

Finavia luopuu tämän myötä maskivaatimuksesta 21. huhtikuuta 2022 alkaen. Asiantuntija-arvioiden mukaan yleisistä maskisuosituksista voidaan nyt siirtyä henkilökohtaiseen harkintaan. Maskin käyttäminen lentoasemalla on oman harkinnan mukaan edelleen sallittua ja suositeltavaa lentoasemilla erityisesti ruuhkatilanteissa.

Lennon aikana ja eri maissa voi vielä olla voimassa maskisuositus tai -pakko. Finnair luopuu osittain maskipakosta 25. huhtikuuta. Matkustajien tuleekin varmistaa mahdollista maskin käyttöä koskevat ohjeet lentoyhtiöiltä sekä kohdemaiden viranomaisilta.

Finavian arvion mukaan maskeja on koko korona-ajan käytetty lähes sataprosenttisesti. Maskipakko tuli voimaan Finavian lentoasemilla 13. lokakuuta 2020. Viime viikkoina lentoasemalla on kuitenkin kulkenut enenevissä määrin ihmisiä ilman maskia.

Lue myös: