Moi! Helsinki on uusin tulokas Helsinki-Vantaan Saapuvat 2A -aulan uudistuksessa

MoiHelsinki_2Helsinki-Vantaan lentoaseman palvelu-uudistukset jatkuvat. Terminaali 2:n Saapuvat 2A -tuloaulassa avautui runsas viikko sitten Moi! Helsinki -pub. Sen myötä suuren mullistuksen kokenut alue alkaa olla valmis palvelemaan matkustajia ja heitä vastaantulevia. Koska aula sijaitsee ennen turvatarkastusta, se on kaikille avoin.

Saapuvat 2A -aulan remontti on viety läpi vaiheittain. Operaatioon kuului mm. välikaton rakentaminen rullaportaiden vieressä olleeseen avoimeen tilaan. Näin saatiin yläkerran lähtöaulaan lisäpinta-alaa lähtöselvitysautomaateille.

fatmi_marttiaiha_finaviaRakennustyön alta piti siirtää pois Martti Aihan suuri puuveistos FATMI (kuvassa vasemmalla). Sille etsittiin vuonna 2013 uutta sijoituspaikkaa, mutta lopulta teos varastoitiin.

Veistoksen liukuportaiden toisella puolella ollut yhtä suuri, mutta kulmikkaampi sisarteos FIDS oli siirretty pois jo aiemmin. Massiivisten veistosten nimet ovat lennonjohtojärjestelmien lyhenteitä.

Saapuvat 2A -aulaan on nyt avattu uuteen paikkaan siirtynyt apteekki, R-kioski, Bistrot-ravintola sekä Burger King -hampurilaispaikka. Lisäksi alueella on valuutanvaihto- ja taksipisteet sekä turistineuvonta.

Hieman kauempana on Ritchie's Gourmet Hot Dogs. Alko yritti aikansa aulassa, mutta sulki lopulta ovensa kannattamattomana.

Moi! Helsinki -pub tarjoaa nimensä mukaisesti paikan, jossa Helsinkiin tulijat voivat rentoutua ja tavata vastaanottajiaan. Tarjolla on pubin perusvalikoiman ohella kahvilatuotteita. Tilassa on Helsinki-aiheisia kuvia.

Pubia hoitaa kansainvälinen matkustajille suunnattuja palveluja tuottava HMS Host, jolla on useita muitakin ravitsemusalan palvelupisteitä Helsinki-Vantaalla. Se mm. hoitaa franchising-periaatteella Burger King -hampurilaisravintoloita lentoasemalla.

Moi! Helsinki palvelee kaikkia lentoasemalla vierailevia, koska se sijaitsee ennen turvatarkastusta ns. landsidella. Kehäradan uskotaan tuovat Helsinki-Vantaalle yhä enemmän myös muita asiakkaita kuin lentomatkustajia. Kaikille avoimelta alueelta löytyy mm. 24/7 auki oleva Alepa-elintarvikemyymälä. T.T.

Moi! Helsinki on auki maanantaista perjantaihin kello 06.00 - 01.00. Lauantain aukioloajat ovat 09.00 - 01.00.

Lue myös aiempia Lentoposti.fi -juttuja Helsinki-Vantaan palveluista: