Nesteen uusiutuvaa lentopolttoainetta tarjolle myös Lontoon Heathrow'lla - tavoitteena luoda lisäkysyntää

neste_FinnairNeste toimittaa uusiutuvaa Neste MY -lentopolttoainetta Lontoon yhdessä Vitol Aviationin kanssa. Jakelu lentoasemalla alkaa ennen G7-maiden huippukokousta, joka järjestetään 11.–13. kesäkuuta 2021. Vitol Aviation aikoo toimittaa lisää polttoainetta ennen COP26-kokousta, jotta myös sen osallistujat voivat vähentää päästöjään matkustaessaan Glasgow'n lentoasemalle Skotlantiin.

Lontoon Heathrow'n lentoaseman matkustajilla tarjoutuu nyt ensimmäistä kertaa mahdollisuus vähentää lentojensa kasvihuonekaasupäästöjä jopa 80 %. Nesteen ja Vitol Aviationin yhteistyön myötä uusiutuvaa polttoainetta on tarjolla ensimmäistä kertaa Ison-Britannian suurilla lentokentillä.

Polttoaine toimitetaan lentokentän polttoaineen syöttölinjaan valmiina uusiutuvan ja fossiilisen lentopolttoaineen sekoituksena 3. kesäkuuta alkaen, ja se on Heathrow'lta lähtevien lentojen käytettävissä sitä seuraavien päivien ajan.

Toimitettava määrä on tällä hetkellä pieni ja vastaa noin 10 lyhyen lennon polttoainetarvetta. Hankkeen tavoitteena on osoittaa, että Isossa-Britanniassa sijaitsevalta keskeiseltä lentokentältä voitaisiin jatkossa lentää enemmänkin uusiutuvaa polttoainetta käyttäviä lentoja.

"Tuemme jatkuvasti ilmailualaa sen pyrkimyksissä vähentää kasvihuonekaasupäästöjä. Olemme iloisia siitä, että Vitol mahdollistaa Neste MY uusiutuvan lentopolttoaineen käytön Heathrow'n lentokentällä, joka on yksi maailman johtavista lentoasemista. Olemme myös ylpeitä siitä, että voimme osallistua päästöjen vähentämiseen G7-maiden huippukokouksessa, jossa vastuullisuus on yksi avainteemoista", sanoo Jonathan Wood, Nesteen Renewable Aviation -liiketoimintayksikön Euroopan johtaja.

"Vastuullisuus on tärkeää sekä meille toimittajana että lentoyhtiöille ja heidän matkustajilleen. Olemme iloisia voidessamme ensimmäisenä tarjota uusiutuvaa lentopolttoainetta Heathrow'n lentokentällä. Olemme näin osoittaneet, että vähäpäästöisemmät lennot ovat toteutettavissa. Tutkimme mahdollisuuksia hyödyntää asiantuntemustamme entistä vastuullisempien vaihtoehtojen tarjoamiseksi", sanoo Leticia Hachuel Vitol Aviationista.

"Olemme iloisia siitä, että Heathrow ensimmäisenä Ison-Britannian suurista lentokentistä ottaa uusiutuvat lentopolttoaineet menestyksekkäästi käyttöönsä. Kun valmistaudumme toivottamaan maailman tervetulleeksi G7-maiden huippukokoukseen, voimme osoittaa tämän teknologian vähentävän merkittävästi lentoliikenteen kasvihuonekaasupäästöjä ja edistävän samalla alan etuja", sanoo Heathrow'n toimitusjohtaja John Holland-Kaye.

"Yhdistyneen kuningaskunnan hallituksella on nyt mahdollisuus luoda uusi kasvuala Isoon-Britanniaan tukemalla vastuullisten lentopolttoaineiden tuotantoa ja johtaa kilpailua hiilineutraaliuden saavuttamiseksi vuoteen 2050 mennessä. Nyt on aika puhua vähemmän ja toimia enemmän, siksi Ison-Britannian päättäjien tulisi noudattaa Yhdysvaltojen kaltaisten maiden esimerkkiä ja asettaa velvoitteita, jotka edellyttävät, että uusiutuvien polttoaineiden osuuden on oltava vähintään 10 prosenttia lentoyhtiöiden käyttämistä polttoaineista vuoteen 2030 mennessä ja vähintään 50 prosenttia vuoteen 2050 mennessä", jatkaa Holland-Kaye.

Neste MY uusiutuva lentopolttoaine valmistetaan 100-prosenttisesti uusiutuvista ja vastuullisesti tuotetuista  jäte- ja tähderaaka-aineista, kuten käytetystä paistorasvasta ja eläinrasvajätteestä. Sellaisenaan käytettynä Neste MY uusiutuva lentopolttoaine vähentää kasvihuonekaasupäästöjä koko elinkaarensa ajalta laskettuna jopa 80 % verrattuna fossiilisten lentopolttoaineiden käyttöön.