Nettinopeudet uusiin lukemiin kymmenessä kilometrissä Pohjois-Amerikassa

Gogo_1Maailman johtava lennonaikaisten yhteyksien tarjoaja ja langattomien matkustamoviihdejärjestelmien pioneeri Gogo ottaa uuden askeleen lennonaikaisen internet-yhteyden nopeudessa. Yhtiö tarjoaa ratkaisullaan yli 60 Mbps:n yhteysnopeutta lentokoneisiin. Palvelun ensimmäinen käyttäjä on Virgin America.

Uusi Gogo GTO (Ground to Orbit) on hybriditeknologiaa, joka yhdistää satelliittiteknologian Gogon maanpäälliseen matkapuhelinverkkoon. Palvelu otetaan vuoden 2014 puolivälissä käyttöön Virgin American lennoilla.

Virgin America tarjoaa sivustonsa mukaan nettiyhteyttä kolmen yhdysvaltain dollarin hinnalla puoleksi tunniksi ja kuukausikortin saa maksamalla 39,95 dollaria.

"GTO on seuraava teknologinen harppauksemme ja se mullistaa kaupallisen lentoliikenteen markkinat Pohjois-Amerikassa", sanoo Gogon toimitusjohtaja Michael Small.

"Aloittaessamme yhteyksien tarjoamisen viisi vuotta sitten paras nopeus oli 3,1 Mbps lentokoneesta maa-asemalla. Noin vuosi sitten aloimme tarjota uuden sukupolven ratkaisua datan lähettämiseksi ilmasta maahan 9,8 Mbps:n nopeudella. Nyt GTO nostaa huippunopeudet yli 60Mbps:ään. Olemme 20-kertaistaneet yhteysnopeuden".

Gogo_ATG_1Gogo käyttää tarjoamassaan ratkaisussa hyödyksi Ku-antennien pelkkää vastaanotto-ominaisuutta. Hyödyt satelliittien käyttämisestä vain tiedon vastaanottoon ja maa-asemien hyödytämisestä paluukanavana ovat ennennäkemättömiä.

Kaupallisen lentoliikenteen olemassa olevat kaksisuuntaiset antennit ovat rajoitettuja lähetystehoiltaan, jotta ne eivät aiheuttaisi häiriöitä. Kaksisuuntainen ratkaisu on kallis ja tehoton verrattuna Gogon ratkaisuun.

Gogo_GTO_1Gogo-antenni on kaksi kertaa tehokkaampi ja vain puolet muiden valmistajien antennien korkeudesta. Matalamman profiilin antenni tuo vähemmän ilmanvastusta ja pienentää polttoaineenkulutusta tarjoten samalla parempaa yhteysnopeutta.

Gogon uudella satelliittiantennilla voi hyödyntää myös nykyisiä Ku-satelliitteja sekä uusia Ku-satelliitteja. Uusien satelliittien käyttöönotto ei siis vaadi antennin vaihtoa.

Useiden satelliittien käyttömahdollisuus vähentää riippuvuutta ja tarjoaa entistä luotettavan verkon lentoyhtiökumppaneille ja loppukäyttäjille. Järjestelmää tukee myös Gogon maasta ilmaan verkko, joka tuo selkeitä etuja käyttäjille.


Runsasta tarjontaa Pohjois-Amerikassa

Gogo_VA_1Matkustajat voivat käyttää yhtiön ratkaisuja ja palveluita nyt jo lähes 2000 Gogo-varustellussa matkustajakoneessa. Kumppaneita ovat American Airlines, Air Canada, Air Tran Airways, Alaska Airlines, Delta Airlines, Frontier Arlines, United Airlines, US Airways ja Virgin America.

Yhtiön matkustamoviihdejärjestelmä on käytössä American Airlinesilla, Delta Airlinesilla, Scootilla ja US Airwaysillä. Gogo on lisäksi varustellut yli 6500 liikennelentokonetta sen yhteyspalveluilla.

Yhdysvalloissa lähes 60 prosenttia matkustajakoneista on varustettu mahdollisuudella internet-yhteyteen.

Honeywellin tekemän tutkimuksen mukaan matkustajat kaipaavat internetiä lennoilla kasvavassa määrin. Yhtiön tutkimuksessa haastateltiin noin 3000 matkustajaa Yhdysvalloissa, Britanniassa ja Singaporessa.

Lähes yhdeksän kymmenestä vastaajasta oli valmis luopumaan jostain nykyisestä viihdykkeestä tai tarjoilusta nopean ja luotettavan internet-yhteyden saadakseen. Lähes puolet vastaajista oli turhautunut yhteysongelmiin. Yli 80 prosentin mielestä yhteyksien pitäisi olla käytössä kotimaanlentojen lisäksi kansainvälisillä lennoilla.

Gogo in air online