Norse Atlantic Airwaysin avauslento nousi ilmaan Oslosta - transatlanttisilla lennoilla on nyt uusi toimija

Norse_avauslento_1Norse Atlantic Airwaysin ensimmäinen kaupallinen transatlanttinen lento N0 01 nousi 14 kesäkuuta 2022 ilmaan Oslon Gardemoenin lentokentältä. Avauslennon kohteena on New Yorkin JFK:n lentokenttä. Oslossa juhlittiin reittiavauksen lisäksi myös uuden non-Schengen-terminaalilaajennuksen virallisia avajaisia. Norjalaisyhtiö myy jo lippuja lennoilleen myös Lontoosta ja Berliinistä. Lähiaikoina odotetaan julkistuksia myös Pariisin lennoista.

Norse_avauslento_2Oslon lentoasemalta kaupalliset lennot aloittanut Norse Atlantic Airwaysin Boeing 787-9 Dreamlinerilla (LN-FNB) operoitava lento lähti matkaan Gardemoenin uudesta terminaalilaajennuksesta kello 21.40 paikallista aikaa. Avauslento viivästyi noin yhden tunnin ja 50 minuuttia. Määränpäähän New Yorkin JFK:lle lennon on määrä saapua noin kahdeksan tunnin kuluttua, joka olisi aikataulun mukaan kello 22.00 paikallista aikaa.

“Norse Atlantic Airways on nyt siirtynyt uuteen vaiheeseen ja pitää lupauksensa huokeista ja laadukkaista matkustuskokemuksista kaikille. Ensimmäinen Norse Atlantic Airwaysin lento Oslosta New Yorkiin on kulminaatiopiste usean kuukauden kovalle työlle kaikilla osastoillamme", sanoi Norse Atlantic Airwaysin toimitusjohtaja Bjørn Tore Larsen.

Avinor_OSL_terminal_newAvauslennon lisäksi Gardemoenin lentoasemalla julistettiin myös terminaalilaajennuksen avajaisia. Uusi 30 000 neliömetrin terminaalilaajennus rakentui nykyisen terminaalin jatkeeksi idän suuntaan. Lentokenttäyhtiö Avinorin mukaan laajennus mahdollistaa lentoliikenteen kasvun kohteisiin Schengen-alueen ulkopuolella.

Norse Atlantic Airways lentää Oslosta New Yorkiin päivittäin 4. heinäkuuta alkaen. Muut julkistetut reittikohteet Oslosta ovat kolmesti viikossa 18. kesäkuuta alkaen lennettävä reitti Fort Lauderdaleen, Oslosta 5. heinäkuuta lähtien kolme kertaa viikossa lennettävä reitti Orlandoon sekä 9. elokuuta avattava kolmesti viikossa operoitava reitti Los Angelesiin.

Norse_787_GCKWSNorse Atlantic Airways laajentaa toimintaansa nopeasti, mutta kysynnän mukaan. Yhtiön laivastossa on 15 Boeing 787-8 ja -9 Dreamliner -laajarunkokonetta. Osa niistä on vuokrattu eteenpäin odottamaan seuraavaa kasvuvaihetta.

Norjalaisyhtiö avaa transatlanttisia lentoja Yhdysvaltoihin myös muualta Euroopasta. Toukokuussa yhtiö julkisti avaavansa lennot Lontoon Gatwickistä New Yorkin JFK:lle 12. elokuuta 2022 lähtien.

Norse Atlantic Airwaysin transatlanttisia yhteyksiä Yhdysvaltoihin on luvassa myös Saksan Berliinistä ja Ranskan Pariisista. Berliinistä on luvassa päivittäiset lennot 17. elokuuta lähtien New Yorkiin ja 19. elokuuta lähtien kolmesti viikossa Los Angelesiin. Lentoja Pariisista ei ole vielä julkistettu.

Lue myös: