Norse Atlantic Airways siirtää avaustaan kesäkuulle - varmisti slottinsa Lontoon Gatwickistä

Norse_fleetVenäjän sotatoimet Ukrainassa vaikuttavat lentoliikenteeseen ja matkustuskysyntään monin tavoin. Muuttunut markkinatilanne ja kovasti nouseva lentopolttoaineen hinta tuovat uusia epävarmuuksia myös transatlanttisia kaukolentoja käynnistävällä uudelle norjalaisoperaattori Norse Atlantic Airwaysille. Halpalentoyhtiö on joutunut muuttamaan suunnitelmiaan ja siirtää avauslentoaan kesäkuulle 2022.

Norse Atlantic Airways pyrkii tulemaan transatlanttisille markkinoille oikea-aikaisesti. Tilanne muuttui olennaisesti Venäjän hyökättyä Ukrainaan. Vaikka koronapandemian aikaiset matkustusrajoitukset ovat väistymässä ovat tilalla uudet haasteet ja kasvavat kustannukset.

Norse_kohteetHalpalentoyhtiö ilmoittikin siirtävänsä lipunmyynnin avaamista huhtikuulle 2022, jonka myötä avauslentoa odotetaan nyt kesäkuulle 2022. Myös ensimmäinen kohde säilyy edelleen pimennossa. Avauslennon on kuitenkin aiemmin kerrottu nousevan ilmaan Oslosta.

Norse Atlantic Airwaysin kohteet ovat Yhdysvalloissa ja esillä ovat olleet ainakin New York, Los Angeles ja Miami sekä muut kohteet Floridassa.

 Norse_ohilentoSeuraavissa vaiheissa markkinatilanteen salliessa Norse Atlantic Airwaysin on määrä laajentaa toimintaa myös Lontooseen ja Pariisiin. Lentoyhtiö sai maaliskuussa 2022 varmistettua omat lähtö- ja saapumisaikansa eli ns. slotit Lontoon Gatwickin lentokentälle. Norse Atlantic Airwaysin mukaan se sai slotit ilmaiseksi.

Yhtiön laivaston odotetaan kasvavan 15 koneeseen. Nyt yhtiöllä on jo yhdeksän Boeing 787 Dreamlineria Oslossa odottamassa lentojen käynnistymistä. Loput kuusi konetta on määrä toimittaa lähikuukausien aikana. Alunperin laivaston piti olla koossa huhtikuuhun 2022 mennessä. Koneista 12 on 787-9 -koneita ja kolme pienempiä 787-8 -koneita.

 Lue myös: