Norwegian aloitti maksun perimisen matkatavarahyllylle sijoitettavasta käsimatkatavarasta

Norwegian_cabinNorwegianin lipputyyppien uudet käsimatkatavaramaksut tulivat voimaan. Jatkossa halpalentoyhtiön halvimman lipputyypin ostaneet voivat tuoda koneeseen enää käsimatkatavaran, joka sijoitetaan jalkatilaan. Matkatavarahyllylle sijoitettavalle käsimatkatavaralle on ostettava 5-9 euron hintainen lisäpalvelu sekä priority boarding -palvelu, jos haluaa vielä varmistaa laukulleen tilan matkustamosta.

Uudet matkatavarakäytännöt tulivat voimaan 23. tammikuuta 2020. Ne eivät kuitenkaan koske jo aiemmin tehtyjä varauksia. Norwegianin mukaan yhtiö haluaa muutoksella varmistaa kaikille sujuvan lennon sekä lentojen lähtemisen ajallaan.

Norwegianin käytämissä Boeing 737 -koneissa on noin 186 matkustajapaikkaa ja koneen matkatavarahyllyille mahtuu noin 80 laukkua. Vähemmän matkatavaraa matkustamossa tarkoittaa nopeampaa koneeseen nousua ja vähentää siten lähtöviiveitä.

"Norwegianin liiketoimintamalli perustuu asiakkaiden valinnanvapauteen, ja tähän perustuu myös uusi käytäntömme. Kaikki matkustajat, lipputyypistä riippumatta, voivat tuoda matkustamoon yhden edessä olevan istuimen alle mahtuvan laukun. Jos asiakas ei tarvitse muuta käsimatkatavaraa, hän voi varata LowFare-lippumme ilman lisäkustannuksia. Ne, jotka haluavat ottaa mukaan matkustamoon myös matkatavarahyllylle sijoitettavan laukun, voivat tehdä sen ennen matkaa pientä lisämaksua vastaan tai valitsemalla toisen lipputyypin matkavarauksen yhteydessä", kommentoi Norwegianin tuotteistuksesta vastaava apulaisjohtaja Cecilie Nybø Carlsen.

Norwegianin lipputyypit ja käsimatkatavarakäytännöt. Kuva: Norwegian.Lisämaksujen käyttöönoton yhteydessä Norwegian mahdollistaa myös aiempaa suuremman matkatavaran kuljettamisen, kun istuimen alle sijoitettava laukku voi olla aiempaa suurempi. Myös kirjattavan matkatavaran maksimipaino on nostettu 20 kilosta 23 kiloon. Flex- ja Premium -lippujen käsimatkatavaroiden yhteenlaskettu paino on nostettu 10 kilosta 15 kiloon.

 

Norwegianin lipputyypit

LowFare: Matkustaja voi tuoda matkustamoon vain yhden istuimen alle sijoitettavan laukun. Jos mukana on enemmän käsimatkatavaraa tulee asiakkaan maksaa matkatavarahyllylle sijoitettavasta käsimatkatavarasta, lisätä varaukseen kirjattava matkatavara tai valita toinen lipputyyppi.

Matkatavarahyllylle sijoitettavan käsimatkatavaran voi varata viimeistään neljä tuntia ennen lähtöä. Istuimen alle tulevan laukun enimmäispaino on 10 kiloa. Matkatavarahyllylle sijoitettavan käsimatkatavaran hinta on lennosta riippuen 5–9 euroa.

LowFare+: Matkustaja voi ottaa mukaansa matkustamoon istuimen alle sijoitettavan laukun lisäksi yhden laukun, joka voidaan sijoittaa käsimatkatavarahyllylle. Yhteenlaskettu enimmäispaino on 10 kiloa. Jos matkustamo on täynnä, LowFare+-asiakkaiden käsimatkatavara kirjataan portilla ruumaan meneväksi matkatavaraksi veloituksetta.

Jos matkustaja haluaa varmistaa tilan käsimatkatavaroille matkatavarahyllyllä, voi hän lisätä Priority Boardingin varaukseensa. Tämä mahdollistaan koneeseen nousuen ensimmäisten joukossa. LowFare+-asiakkaat voivat ottaa mukaansa myös yhden kirjattavan matkatavaran, jonka enimmäispaino on 23 kiloa.


Flex/Premium/PremiumFlex: Matkustajat voivat ottaa mukaan matkustamoon istuimen alle sijoitettavan laukun lisäksi yhden laukun, joka voidaan sijoittaa käsimatkatavarahyllylle. Yhteenlaskettu enimmäispaino on 15 kiloa. Lisäksi Flex-, Premium- tai PremiumFlex -asiakkaat voivat ottaa mukaan kaksi kirjattavaa matkatavaraa, joiden molempien enimmäispaino on 23 kiloa.