Norwegian ja Boeing sopivat kiistansa - Norwegian vahvisti tilaavansa 50 Boeing 737 MAX 8 -konetta

Norwegian_737_nose_1Boeing ja Norwegian ovat jättäneet sovintohakemuksen kaikkien oikeudellisten riitojensa ratkaisemiseksi. Lisäksi Norwegian vahvisti, että toukokuussa 2022 solmittuun lentokonehankintaa koskevaan aiesopimukseen liittyneet erilaiset ehdot ovat täyttyneet ja yhtiö tilaa 50 Boeing 737 MAX 8 -kapearunkokonetta.

Norwegian kertoi toukokuussa periaatesopimuksesta 50 Boeing 737 MAX 8 -lentokoneen ostamiseksi sekä 30 lentokoneen optiosta. Nyt ehdot ovat täyttyneet ja konetilaus toteutuu.

"Sopimus 50 upouuden polttoainetehokkaan lentokoneen ostamisesta on iso harppaus strategiassa, jolla vahvistamme markkina-asemaamme Pohjoismaissa", sanoi Norwegianin konsernijohtaja Geir Karlsen.

Lentokonetilaus kasvattaa Norwegianin laivastoa vain rajallisesti, sillä vuosina 2025–2028 tehtävät lentokonetoimitukset vastaavat hyvin läheisesti nykyisten lentokoneiden leasing-sopimuskausien päättymisiä.

Norwegian aikoo rahoittaa toimitusten ennakkomaksut operatiivisen toiminnan positiivisella kassavirralla. Norwegian arvioi, että se kirjaa noin 2 miljardin Norjan kruunun nettovoiton vuoden 2022 toisella vuosineljänneksellä.

Norwegian tulee omistamaan merkittävän osan lentokoneista, mikä varmistaa optimoidun ja tasapainoisen lentokoneiden rahoitusrakenteen.

Lue myös: