Norwegian vastaanotti ensimmäisen suuremman 787-9 Dreamlinerin

EI-LNI_Flyaway_787_9_1Norwegian vastaanotti ensimmäisen suuremman Boeing 787-9 Dreamlinerinsa, joka laskeutui keskiviikkoaamuna Osloon. Yhtiö operoi jo ennestään kahdeksan 787-8 -koneen laivastolla. Suurempia koneita se käyttää avatakseen uusia reitteijä Pohjois- ja Etelä-Amerikkaan sekä Kaakkois-Aasiaan.

"Kansainvälinen kasvumme jatkuu ja matkustajat ympäri maailmaa pääsevät nauttimaan uusista kohteista ja edullisista hinnoista", sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Björn Kjos.

Boeingin 787-9 on kuusi metriä ensimmäistä 787-8 Dreamlineria pidempi tarjoten 20% enemmän matkustajapaikkoja. Kone on myös ensimmäistä versiota kevyempi ja tarjoaa myös pidemmän kantaman riippuen matkustamoversiosta.

Uuden 787-9 -koneen sivuvakaajassa on ruotsalaisen näyttelijän Greta Garbon kuva. Ensimmäiselle kaupalliselle lennolle uuden koneen määrä lähteä 27. helmikuuta. Lento suuntautuu Oslosta Yhdysvaltain länsirannikolle Orlandoon. Ensimmäinen koneyksilö on vuokrattu leasingyhtiöä MG Aviationilta.

"Ensimmäisen 787-9-koneemme toimitus on tärkeä merkkipaalu Norwegianin kansainvälisessä kasvussa. Uudet ja isommat kaukolentokoneet luovat tuhansia uusia työpaikkoja sekä ilmassa että maassa. Matkustajille tämä merkitsee uusia kohteita ja edullisia hintoja. Uudet koneet laskevat myös kustannuksiamme ja aiheuttavat vähemmän päästöjä", sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Björn Kjos.

Vuoden 2013 keväällä kaukolennot aloittaneella Norwegianilla on nyt jo yhdeksän Dreamlineria kaukolentolaivastossaan. Niiden lisäksi se on tilannut 29 Boeing 787-9 Dreamlineria, 100 Boeing 737 MAX-, 100 Airbus A320neo- ja 34 Boeing 737-800 -konetta.

Lue myös: