Norwegianin kaukoliikennelaivasto kasvaa kahdella uudella Dreamlinerilla

Norwegian_Dreamliner_1Norwegian on allekirjoittanut sopimuksen kahden uuden Boeing 787-9 Dreamlinerin tilauksesta. Niiden avulla mahdollistetaan yhä useampien kaukoreittien avaamisen. Sopimuksen myötä Norwegianin kaukolentolaivastossa tulee olemaan 19 Dreamlineria vuonna 2018.

Uudet Dreamlinerit tulevat liikenteeseen suunnitelman mukaan kesällä 2017. Boeing 787-9 Dreamlinerit ovat suurempia kuin kahdeksan nykyisin Norwegianin kaukoreiteillä käytössä olevaa Dreamlineria.

Norwegian on laajentanut vauhdilla kaukoliikenteeseen. Ensimmäinen kaukolento lennettiin Oslosta New Yorkiin toukokuussa 2013.

Norwegian jatkaa kansainvälistä kasvuaan ja yhtiö on allekirjoittanut sopimuksen kahden uuden Boeing 787-9 Dreamlinerin liisauksesta kaukolentolaivastoonsa. Suunnitelman mukaan molemmat koneet tulevat liikenteeseen kesällä 2017.

Norwegianilla on tällä hetkellä kaukolentolaivastossaan kahdeksan Boeing 787-8 Dreamlineria ja lisäksi nyt tilauksessa 11 Dreamliner 787-9 -konetta. Tämä tarkoittaa, että yhtiöllä tulee olemaan laivastossaan 19 Dreamliner-kaukolentokonetta, joista neljä toimitetaan vuonna 2016, viisi vuonna 2017 ja kaksi vuonna 2018.

"Jotta kaukolentotoiminnastamme voidaan tehdä yhä kilpailukykyisempi, tarvitsemme lisää uusia, kustannustehokkaita lentokoneita. Kaukoreitit ovat erittäin suosittuja asiakkaidemme keskuudessa ja olen erittäin iloinen siitä, että voimme nyt varmistaa uudet Dreamlinerit laivastoomme. Tämä mahdollistaa yhä useampien jännittävien reittien ja kohteiden lanseeraamisen eri puolilla maailmaa. Dreamlinerit ovat upeita koneita, joissa on korkea matkustusmukavuus, pitkä kantama, alhainen polttoaineen kulutus ja päästöt", sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Björn Kjos.

Norwegianin versiossa suuremmasta Dreamlinerista on kaikkiaan 344 lentopaikkaa, joista 35 on premium-luokassa ja 309 turistiluokassa.

Lentokoneet liisataan Norwegianin kokonaan omistamalta tytäryhtiöltä Arctic Aviation Assetsilta.