Privilege Stylen avaus Finnairin nykkiläisellä siirtyi jälleen - EuroAtlantic Airways operoi reittiä edelleen

EuroAtlantic_CS-TFM_EFHKEspanjalaisen Privilege Stylen tulo Finnairin New Yorkin -reitille viivästyi jälleen. Alunperin yhtiön piti lentää nykkiläistä 7. joulukuuta alkaen Finnairin operatiivisten syiden takia. Reitillä on kuitenkin ollut portugalilaisen EuroAtlantic Airwaysin Boeing 777 -kone, joka jatkaa edelleen Helsingin ja New Yorkin välillä.

"Tällä hetkellä Finnairin New Yorkin reitti on suunniteltu 22. joulukuuta saakka ja operaattorina on EuroAtlantic Airways. Privilege Style lentää ilmoitetusti 23.-29. joulukuuta", kertoo Finnairin viestinnän Antti Miettinen Lentoposti.fi:lle.

Privilege Stylen avausta Helsinki - New York -lennoilla on siirretty tuntemattomasta syystä jo useita kertoja. Finnair ei lähtenyt erittelemään syitä aloituksen venymiseen.

Finnairin viimeisen vahvistuksen mukaan Privilege Style olisi tulossa edelleen operoimaan lentoa AY5/AY6 23. joulukuuta alkaen. Lentoja on 7. joulukuuta lähtien hoitanut Finnairia ja Privilege Stylea korvaava EuroAtlantic Airways Boeing 777-200ER -koneella (CS-TFM, s/n 144, otsikkokuvassa Helsinki-Vantaalla).

Privilege_Style_ECMIA_B772Privilege Style vastaanotti yhtiön ensimmäisen Boeing 777-200ER -koneen laivastoonsa 18. syyskuuta 2015. Sitä ennen se oli säilytyksessä Tarmac Aerosavella Espanjan Teruelissa.

Lentoposti.fi:n tietojen mukaan Privilege Stylen vuonna 2002 valmistunella Boeing 777-200ER -matkustajakoneella (EC-MIA, MSN28685, kuvassa) ei olisi operoitu kaupallisia lentoja sitten siirtolennon, jolla kone saapui Madridiin ilmeisesti marraskuun lopulla 2015.

Koneyksilön aikaisempi operaattori oli Asiana Airlines, joka on lentänyt koneella viimeisen kerran 8. syyskuuta. Sen jälkeen kone on siis ollut varastoituna Tarmac Aerosavella.

Lue myös: