Rajavartiolaitos osallistuu meripelastusharjoitukseen Tanskassa

AS332L1_rajavartiolaitosRajavartiolaitos osallistuu Tanskassa järjestettävään BALTIC SAREX 2013 - meripelastusharjoitukseen. Laaja ja haasteellinen onnettomuusharjoitus järjestetään Bornholmin saaren lähivesillä.

SAREX-harjoitukseen (Search and Rescue Exercise) osallistuu pinta- ja ilma-alusyksiköitä lähes kaikista Itämeren maista poislukien Venäjä. Harjoitukseen osallistuu myös yksi ranskalaislaiva. Yksiköitä harjoituksessa on yhteensä lähes 40 kappaletta, joista 10 on ilma-aluksia. Nyt maanantaina alkanut harjoitus päättyy 18. toukokuuta.

Suomesta harjoitukseen osallistuu Rajavartiolaitoksen ulkovartiolaiva Merikarhu sekä meripelastushelikopteri. Myös Suomen Meripelastusseura osallistuu harjoitukseen pelastusristeilijä Jenny Wihurilla.

Harjoituksen keskeisiä tavoitteita ovat kansainvälinen yhteistyö meripelastustoiminnassa, käytännön etsintä- ja pelastustoiminnan, viestiliikenteen ja merimiestaitojen harjoittelu sekä pinta- ja ilma-alusten yhteistoiminnan koordinoiminen.

Harjoitukseen kuuluu luentoja sekä eritasoisia yksikkö- ja ryhmäharjoituksia, ja se huipentuu kaikkien yksiköiden yhteiseen suuronnettomuusharjoitukseen.Tänä vuonna harjoituksessa nähdään laivojen törmäys merellä ja jopa sadan uhrin samanaikainen pelastusoperaatio.

Järjestyksessä 18. SAREX-harjoituksen järjestää Tanskan laivasto. Harjoitus järjestettiin ensikerran vuonna 1996.

Lue myös: